Business

Der er flere ting at være opmærksom på, hvis du overvejer at anskaffe dig en brændeovn eller pejs.

Virksomhed

Schiedel Isokern

Adresse

Industrivej 23, 7470 Karup J

Telefon

70 10 20 11

E-mail

salg@schiedel.dk

Webside

https://www.schiedel.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 8. oktober

Overvejer du at få bygget en skorsten?

Vil du gerne have en brændeovn eller en pejs, kommer du ikke uden om en skorsten på taget. Men hvad skal du være opmærksom på i forhold til at få opført en skorsten? Det tager vi et kig på i denne artikel, hvor vi klæder dig bedre på til at træffe beslutningen om, hvorvidt en brændeovn og den obligatoriske skorsten vil være et go eller no-go.

Vil en skorsten klæde dit hus?

Mange huse af ældre dato har en skorsten som en integreret del af det arkitektoniske udtryk. Her forekommer en skorsten som den mest naturlige ting i verden, og det klæder ligefrem huset. I de moderne huse kan det være en udfordring at få en skorsten til at tage sig ud som en naturlig forlængelse af huset, og du bør altid overveje, hvordan en skorsten vil tage sig ud på dit tag, inden du giver grønt lys til at få den opført.

Hvilken skorsten skal du vælge?

En skorsten er ikke bare en skorsten. Der findes ikke bare én mulighed for skorsten, men der er mange forskellige varianter på markedet. Du kan blandt andet vælge mellem en muret skorsten, en isokernskortsen eller en stålskorsten. Når du skal vælge skorsten, skal du ikke alene overveje hvilken, der vil matche din bolig, men også hvilken slags brændsel, du har tænkt dig at anvende. Det er afgørende, at du får opført en skorsten, der passer til din brændeovn. Så kan du sikre dig en optimal forbrænding.

Beslutningen om at få opført en skorsten, bør du altid tage sammen med en fagmand. Så er du sikker på, du ikke går galt i byen, og at du får valgt den helt rigtige.

Tænk smart, hvis du gerne vil have en pejs

En pejs er en mindst lige så hyggelig løsning til dit hjem som en brændeovn, og den kræver på samme vis en skorsten. En moderne pejseindsats giver gode muligheder, og du kan få den installeret i dit hus som en komplet løsning. En pejseindsats kan laves, så den matcher de rene linjer og den moderne stil, som er et fællestræk for mange nutidige, nordiske hjem.

En pejseindsats kan sågar laves, så den kan tilgås fra flere rum i din bolig. Og hvorfor ikke lade den komme til syne i både spisestuen og stuen, hvis det giver mening i forhold til rumfordelingen i din bolig?