Business

Der er mange ting, der skal tages stilling til, hvis du skal bygge nyt eller renovere din bolig.

Virksomhed

Bedst & Billigst

Telefon

70 26 74 74

E-mail

bb@bedst-billigst.dk

Webside

https://www.bedst-billigst.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 26. juni

Gode råd til når du bygger og renoverer

Fra de store ting som fundament og tag til de mindre detaljer som vandhaner og stikkontakter. Derfor kan det være enormt fristende at skrive under på en samlet pakke, hvor et byggefirma står for hele projektet og du først skal tage stilling til dit hus, når du skal flytte ind. Men den løsning er ikke altid den billigste eller sikreste vej til at holde budgettet. Her får du flere gode råd til, hvordan du kan holde budgettet og samtidig styre udenom de typiske faldgruber.

Hold jer til planen

Det er vigtigt, at definere de forskellige opgaver på præcist som muligt fra starten. Her er det også vigtigt at have fokus på budgettet. Man er sjældent selv ekspert i alt fra start, og derfor kan det være en god idé at søge hjælp fra professionelle entreprenører og rådgivere. Du kan ofte få svar på spørgsmål til alt lige fra billige vinduer og døre til hvilken grund, der er mest optimal for jeres byggeprojekt.

Det er derfor nødvendigt for, at du kan føle dig tryg gennem hele processen, at der foreligger en klar plan for byggeprojektet samt budgettet. På denne måde undgår du også, at sidde tilbage med en større regning, end du havde planlagt.

Pris pr. mursten

Det kan være helt afgørende, at man ved, hvordan man skal spørge om visse ting. Hvis man eksempelvis spørger, hvad en mursten eller en kvadratmeter fundament koster, kan man ofte regne sig frem til en helt anden pris end for et helt hus.

Det er ikke fordi, at håndværkerne er ude på at snyde dig. Men de får ofte ikke selv regnet beløbene sammen, før de sender dig deres tilbud. Derfor kan det godt betale sig at spørge ind til detaljerne og forsøge at forhandle med dem. Derudover vil det være en god idé at undersøge, om andre firmaer kan gøre det billigere.

Egne indkøb

Der kan være økonomiske fordele ved selv at finde og købe nogle af materialerne til dit byggeprojekt. Dog skal du her være opmærksom på, at dette skal indgå i aftalen med din entreprenør fra starten. Så hvis du pludselig finder et godt tilbud på gulvbrædder, så vil entreprenøren være i sin gode ret til stadig at bruge sine egne materialer samt at tage betaling for dem.

Ligeledes kan du ikke regne med at slippe billigere, hvis du undervejs beslutter dig for, at du selv kan tage del i arbejdet. Hvis det ikke er aftalt på forhånd, kan byggefirmaet efterfølgende kræve betaling for arbejdet - uanset om de har udført det eller ej.

Overlad håndværket til de professionelle

Er du en glad amatør, så sparer du næppe penge eller tid på at lave håndværkerarbejde selv. I stedet risikerer du at komme til at lave fejl, som skal udbedres senere. Derfor er det oplagt at overlade håndværket til eksperterne.

Ønsker du at spare penge, kan du i stedet selv stå for andre opgaver såsom klargøring, oprydning og bortskaffelse af affald. På den måde undgår du at betale en fagmands timeløn for at feje guld og vaske af. Husk også her at aftale klart og tydeligt, hvem der skal stå for hvad.