Business

Når børnene atter starter i skole, og en ny generation kommer til, er børnene spændte på deres første skoleår.

Virksomhed

Skiltex

Adresse

Ejby industrivej 91c, 2600 Glostrup

Telefon

70 20 40 98

E-mail

info@skiltex.dk

Webside

https://www.skiltex.dk/shop/frontpage.html

Annonce Virksomhedsprofil - 28. august

Gode råd til læreren i starten af skoleåret

Det er vigtigt at få et fællesskab stablet på benene så hurtigt som muligt, så derfor får du her nogle gode råd til håndtering af en ny klasse.

Brug elevernes engagement

Når eleverne har første skoledag, har de sikkert gået i lang tid og har snakket med deres forældre om, hvor sjovt det bliver at starte i skole. Børnene har på forhånd forventningsafstemt med deres forældre, men du har ikke en chance for at vide, hvad de snakker om derhjemme. Derfor kan det være en god idé at lade deres energi og engagement styre det første stykke tid. Du sørger for, at det sker inden for acceptable rammer, men på en måde så børnene også har noget at skulle have sagt. Du kan spørge eleverne om de har nogle ideer til aktiviteter, I kan lave de første par dage. Når der er valgt nogle aktiviteter, skal du bare sørge for, at børnene er søde over for hinanden, mens de brænder deres energi af. Når de er med til at træffe beslutninger, får de en positiv oplevelse. Gensidig respekt er vigtig.

Lav sjove navneskilte

Når eleverne starter, er der risiko for, at de ikke kender hinanden. Derfor er det en god idé at lave navneskilte og tage en navnerunde. Nogle børn kan være generte, og er først villige til at være sociale, når de føler sig trygge. At få præsenteret alle på en god måde kan være nyttigt for de lidt mere forsigtige børn. Du kan lave en sjov leg, hvor de skal finde ting, som passer sammen på navneskiltene. Hvis det ene navneskilt har en orm i toppen, skal den med det navneskilt finde den med en fugl på navneskiltet. Så de går rundt og interagerer med hinanden på en sjov og mindre konfronterende måde. Selv for de generte børn kan en leg være en god distraktion for at snakke med de andre, så det ikke virker så skræmmende.

Lær dine elever at kende

Hvis du gør meget ud af at lære dine elever at kende, får du hurtigere en tættere og bedre relation med dem. Jo mere du er interesseret i deres liv, jo gladere bliver de for dig. Til sidst vil du kende til alle deres præferencer og sjove historier, som kan bruges internt. Jo dybere relationen er, jo mindre sandsynlighed er der for, at de vil lave ballade. Fordi hvis de godt kan lide dig, har de ikke lyst til at gøre dig ked af det ved at være ballademagere. Eventuelt brug den første uge på at spise din frokost sammen med børnene, der kan du garanteret få nogle gode samtaler med dem.