Business

Når nordjyder køber bil, er det især de brugte biler, der er i høj kurs. Det skyldes især de nye, digitale muligheder for at købe biler af hinanden.

Virksomhed

Bilhandel.dk

Annonce Virksomhedsprofil - 6. november

Flere nordjyder køber brugte biler på nettet

Rigtig mange danskere kan se fordelene i at købe deres nye bil brugt. Flere og flere vælger i hvert fald at investere i en ny bil, der i forvejen har nogle kilometer i hjulene.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. I januar 2015 blev der på landsplan nyregistreret 19.272 motorkøretøjer. Det betyder, at bilerne blev registreret i en ny ejers navn.

I december 2017 var det tal steget til lige godt 26.000 biler.

Der kan være flere årsager til, at de brugte biler bliver et mere og mere populært valg.

Mange danskere har fået flere penge mellem hænderne, og det betyder, at de kan afse plads i budgettet til at have en bil.

Digitale markedspladser boomer

Men flere peger også på, at de mange muligheder for at sælge og købe en bil online har gjort det nemmere og mere overskueligt for private danskere at finde en god, brugt bil til en fornuftig pris.

Et eksempel på en af de muligheder er Bilhandel.dk, der er en digital platform, hvor man kan sælge såvel som købe brugte biler.

På den måde er køb af brugte biler ikke længere forbeholdt brugtvognsforhandlere, flere føler, de ikke rigtigt kan stole på.

Den digitale markedsplads giver mulighed for både private og professionelle forhandlere at sælge brugte biler på lige vilkår med hinanden.

Vær på vagt, når du køber brugt

Selvom der er mange fordele ved at købe bil brugt, er der dog også flere ting, du skal være opmærksom på.

Køber du en brugt bil af en privatperson, er det vigtigt at være opmærksom på, at bilen for eksempel ikke er forgældet eller løjet i bedre stand, end den i virkeligheden er.

Men det er der heldigvis også råd for online. På sites som for eksempel tjekbil.dk kan du tjekke en indregistreret bil for gæld, kilometerfusk og meget andet.