Business

Ved du ikke, hvad kvartsglas er? Og har du heller aldrig hørt om skueglas? Så kan du blive meget klogere her.

Virksomhed

Mirit Glas

Adresse

Marielundvej 37 D, 2730 Herlev

Telefon

+45 44 94 44 49

E-mail

post@mirit.dk

Webside

https://miritglas.com/dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 26. juni

Få tilpasset dine skueglas

Vi gennemgår komponenter inden for industrien, nærmere bestemt skueglas, og giver dig nogle råd med på vejen, som gør dit valg af materiale nemmere.

Skueglas bliver brugt inden for de fleste brancher og industrier til at inspicere processer i lukkede anlæg, som eksempelvis rørledninger. Med udover at vælge det rigtige skueglas til din proces, er det nødvendigt at undersøge, om der skal foretages andre tilpasninger. Det kan derfor være en god idé at snakke med specialister inden for skueglas, som kan guide dig i din beslutning.

Giv dit skueglas anti-smuds eller indikator

Der kan eksempelvis tilføjes flere detaljer til skueglasset. Bruger du skueglasset til flydende væsker såsom olie, så kan glasset behandles med anti-smuds. Det er med til at sikre, at materialet ikke klæber sig fast til glasset og blokerer udsynet - men i stedet glider af. På den måde har du altid frit syn til den proces, du inspicerer. Andre praktiske løsninger til skueglasset kan være at få trykt et indikationsmåletrin på glasset, at bøje glasset eller at tilskære glasset i en ønsket facon. Alt med samme formål: at gøre det nemmere for dig at få et godt indblik i processen.

Det er altid en god ide at rådføre sig med en glasekspert, der har kendskab til skueglas, før glasset bestilles. Styrke, egenskab og den resistens, som brugen kræver, er nogle af de ting, en glasekspert vil spørge ind til. Det er nemlig muligt at få glas i mange forskellige dimensioner og fra flere forskellige typer af råvarer. Glasset afhænger i høj grad af hvilken proces, der skal inspiceres. Du kan blandt andet vælge disse skueglas, som har forskellige egenskaber:

- Sodalime-glas

- Borosilikat-glas

- Keramisk glas

- Kvartsglas

- Safirglas

Kvartsglas: et godt materialevalg til dit skueglas

Glasset i skueglasset kan laves i et materiale som det førnævnte kvartsglas. Det unikke ved materialet er, at det kan tåle temperaturer over hele 1000 °C. Kvartsglas til industrielle processer er ideelle, ikke kun på grund af resistensen over for høje temperaturer, men også fordi det har en høj transmission fra utraviolet lys (UV) til infrarødt lys (IR). Man kan derfor med stor fordel anvende kvartsglas til blandt andet rensning af vand med UV-lys.

Som nævnt er der flere typer af glas, man kan vælge imellem, og det kan virke som en jungle at navigere rundt i. Men frygt ej - der vil altid stå glaseksperter parat til at guide dig igennem dit næste køb af skueglas.