SUCCES: Arrangørerne af den første rent lokale sportsevent i Slettestrand har mod på et nyt Explore Slettestrand i 2020

SLETTESTRAND: Det er en yderst glad og tilfreds Anders Kronborg, der som eventansvarlig ser tilbage på august måneds Explore Slettestrand.

− Stævnet gik godt, naturligvis med lidt startvanskeligheder, men intet ud over det forventede. Ingen skader eller problemer, men masser af glade deltagere, fortæller han. I alt 250 børn og voksne fik sig i løbet af weekenden nogle fantastiske oplevelser i den flotte og afvekslende natur omkring Slettestrand og Svinkløv.

Explore Slettestrand, som var den første rent lokale sportsevent efter to år med det stort anlagte Xterra, foregik med afvikling af alle distancer for voksne om lørdagen. Syv deltagere blev til indledning sendt af sted på dagens længste distance, der bød på intet mindre end ni kilometer løb i terræn, 60 kilometer mountainbike, afsluttende med yderligere ni kilometer trailløb.

− Denne monsterdistance kan også betegnes som en af de hårdeste af sin slags i hele landet! indskyder Anders Kronborg. Vinderen her blev Allan Bachmann, der har sommerhus i området og gennemførte den lange duatlon på fem timer og 38 minutter. Tilmed fik han 18 ekstra kilometer i benene, da han ligesom enkelte andre overså en pil på stranden og dermed kørte forkert.

En halv time senere gik starten på MTB-maraton og duatlon med ikke færre 135 deltagere, og på den sidste start ved middagstid var det motionsløbernes og vandrernes tur til at begive sig ud på enten fem, ni eller 18 kilometer gennem det smukke terræn.

Tilbage på stævnepladsen kunne de mange deltagere lade sig forkæle med mad fra naturen, tilberedt af Madsmedjen, der er en del af Feriecenter Slettestrands daglige aktiviteter.

Lørdag formiddags regn og rusk blev i øvrigt afløst af fint sensommervejr resten af weekenden.

Søndagens program var tilrettelagt for børn og unge fra tre til 14 år, der kunne prøve kræfter med en duatlon i terræn og distancer på mellem seks og 18 kilometer.

Yngste deltager var Erik Hauerbach Kronborg, der sammen med sin far havde en dejlig dag i skoven og på stranden. Undervejs kom børnene flere gange forbi depoter, hvor de kunne tanke energi i form af vingummibamser og hjemmebagte småkager.

Explore Slettestrand blev afviklet med frivillige hjælpere fra Hjortdal Ungdoms- og Idrætsforening (HUI) samt Fjerritslev Idrætsforening (FIF). I alt afsatte omkring 45 personer en del af deres weekend til fordel for arrangementet, men til gengæld kan disse frivillige se frem til, at hele overskuddet fra eventen tilfalder de respektive foreninger, oplyser Anders Kronborg.

Selve stævnepladsen var ganske enkelt indrettet, blandt andet med træbænke og bikeracks, der var specielt fremstillet til begivenheden af den socialøkonomiske virksomhed Hjortdal Købmand.

En række lokale virksomheder bød ind med varer, præmier og andre sponsorater til eventen. Som en af de største donationer havde Jutlander Fonden Himmerland via Fjerritslev-afdelingen bevilget 23.431 kroner til indkøb af pavilloner, der var i brug ved denne første udgave af Explore Slettestrand.

Som nævnt havde arrangørerne af dette års sportsstævne lagt sig i kølvandet på de sidste to års Xterra i Slettestrand. Xterra-konceptet kendes fra DR1-programmet »Rigtige Mænd« fra 2015, hvor man følger en flok mænd, der sammen træner frem mod at gennemføre 750 meter svømning, 30 kilometer mountainbike og 10 kilometer løb.

− Xterra blev afviklet med god succes i både 2017 og 2018, ganske vist med lidt færre deltagere end forventet, men med et professionelt setup og masser af mennesker og liv i Slettestrand den pågældende weekend, beretter Anders Kronborg.

− At Xterra blev til Explore i 2019 skyldes, at hypen omkring Xterra var stilnet noget af, samtidig med at der opstod et ønske om at afvikle en mere lokalt forankret event med større fokus på naturoplevelser og plads til flere almindelige motionister.

− Det blev derfor besluttet at bruge noget af den eventpulje, der tidligere er gået udelukkende til Xterra, således at lokale frivillige og foreninger kunne afvikle en sportsevent den samme weekend som de to foregående år. Samtidig gav det mulighed for udelukkende at bruge lokale leverandører og dermed lade økonomien blive i lokalområdet, uddyber Anders Kronborg, der selv var hovedmanden bag, at Xterra kom til Slettestrand, da han selv har dyrket denne disciplin fra 2014 til 2018.

− Derfor var det naturligt, at jeg også tog teten som ansvarlig for vores nye event, tilføjer han.

Anders Kronborg oplyser, at det gik lidt langsomt med tilmeldingerne i starten, selv om der med 13 forskellige distancer på programmet ellers var masser for folk at vælge i mellem.

− Men den sidste halvanden måned frem mod eventen gik det dog stærkt. Faktisk så stærkt, at vi i løbet af weekenden fik solgt de sidste startnumre og dermed kunne melde udsolgt med 250 deltagere pænt fordelt på de forskellige distancer.

− Alt i alt var det en vellykket weekend med masser af glade og trætte mennesker. Mon ikke det sker igen i 2020? lyder det optimistisk fra Anders Kronborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...