Kunder udviser stor forståelse for det ekstra ansvar, vi alle må tage på os i denne tid

FJERRITSLEV-BROVST: 2020 vil for altid skille sig ud. Mange ting har desværre været hårde og komplicerede, men som så meget andet, har resultatet af snævre rejsemuligheder også ført noget positivt med sig.

Flere handelsbutikker har mærket opsving hen over sommeren og efteråret.

Turistbyerne Fjerritslev og Brovst har i året haft mærkbare besøgstal, efter man ikke har kunnet rejse ud af landet på sommerferie.

- Jeg er meget glad for, hvor godt det er gået i coronatiden, siger Catrin Kastberg, indehaver af Kastberg sko & tasker i Fjerritslev.

Det har ikke været et bekymringsfrit år at drive butik, men lokale har vist deres støtte gennem lokal handel. Hun er ikke ene om at have mærket fremdrift. Expert Brovst og Brovst Bolighus/Danbo Møbler, har også oplevet fordele ved, at danskerne har været nødsaget til at rejse indlands i år.

Corona mærker de dog også på anden vis. Håndsprit står trofast rundt omkring i butikkerne, og kunderne mødes af ansatte med visir eller mundbind.

- Sundhedsstyrelsen har godkendt vores forretning, fortæller Mads Fisker Thorsen, der er medejer af Brovst Bolighus/Danbo Møbler.

Og med butikkens 3600 m2 er der ikke fare for at, det blive for trængt, når man skal kigge på møbler.

- Vi kan mærke, at flere har tænk på deres bolig i denne tid, siger Mads Fisker Thorsen.

Og møbler er også noget af det, som danskerne har lagt flere penge i. For mange er feriepengene også havnet hos møbelforretninger, og det betyder meget for Mads, at man handler lokalt, når nu mulighederne er til det.

- Vi sørger for, at man føler sig tryg, når man skal handle, fortæller Mads Fisker Thorsen.

De har måttet trække stikket fra en kaffemaskine, der før stod til fri afbenyttelse, og så er mundbind blevet en del af den daglige betjening.

Hos Expert Brovst sørger de også for at spritte produkterne af og at holde god afstand til hinanden. De har forlænget disken med et ekstra bord foran, så det at holde afstand bliver uundgåeligt.

- I vores butik modtager vi varer til reparation og har montører afsted til kunder. Derfor er især gummihandsker og sprit blevet vores gode venner. Vi beder også pænt folk om at bære mundbind i deres eget hjem, sæt vi skal indenfor, forklarer indehaveren, Bo Kølby Nielsen.

Rundt omkring i butikken er der afmærkninger på gulvet. Værkstedet ude bagved, der ellers plejer at stå åbent for kunder, lukkes nu af, og flere opgaver klares udelukkende over telefon.

- Kunder udviser stor forståelse for det ekstra ansvar, vi alle må tage på os i denne tid, siger Bo Kølby Nielsen.

Hos Kastberg sko & tasker, har denne usædvanlige tid fået Catrin til at opstarte en webshop, der vil blive aktiv i november måned. Hun har det sidste halve år oplevet, at det har givet pote med online kontakt over Facebook, og nu håber hun at en webshop sammen med den fysiske butik vil blive en god kombination.

- Jeg er utrolig glad for, at de lokale støtter og ikke mindst husker os, siger Catrin Kastberg.

Den midlertidige nedlukning af Nordjylland påvirker ikke butikkernes åbningstider, men flere vil være underbemandet, indtil Nordjylland igen lukker op.

Forretningerne håber kun på, at man stadig vil benytte sig af alt det, lokalbutikkerne har at tilbyde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...