Familien Rasmussen fejrer to gange løb nr. 200, én gang løb nr. 100 og én gang løb nr. 1

FJERRITSLEV: Lørdag 12. december løb familien Rasmussen halvmaraton fra deres eget hus. Den 21 km lange tur var dog ikke en uvant distance for dem.

Tre generationer af familien Rasmussen har de seneste år været bidt af løbesporten, og lørdag 12. december var en helt særlig dag. Bedstemor Elisa Rasmussen og mor Pia Rasmussen har nu løbet deres officielle halvmaraton nr. 200. Pias ældste søn Anders Rasmussen løb i alderen 13 år sin halvmaraton nr. 100, og så har hans lillebror Asger Rasmussen haft sit allerførste halvmaratonløb i en alder af otte år.

Elisa Rasmussens mand blev i 2016 ramt af sygdom, og på hans opfordring begyndte hun at løbetræne. Snart sluttede hendes datter Pia sig til efter en længere pause fra løbeverdenen. Interessen hang ved, og de løb deres halvmaratonløb nummer 100 sammen 2. maj 2019.

Siden 2016 har Anders ligeledes løbet med sin familie. Han fandt, at den 21 km lange løbetur var en god måde at bruge sin energi på. Nu fejrede han sit officielle halvmaratonløb nr. 100 og sin lillebrors allerførste.

- Det var Anders’ ønske, at Asger skulle have sit første løb, når Anders rundede løb nummer 100, fortæller Pia Rasmussen.

Til de mange løb, de efterhånden har deltaget i, har de samtidig oplevet forskellige dele af landet. De har sågar været til løb på Bornholm, men med de mange restriktioner i 2020 har flere været aflyst. Det er nemlig i øjeblikket kun muligt at være 10 deltagere til hvert løb.

- Vi kan ikke undvære løbene. De mange aflysninger har givet anledning til, at flere private laver deres egne løb under de tilpassede forhold, forklarer Pia Rasmussen.

Det betyder nu, at familien får set helt nye dele af Nordjylland, og lørdag 12. december holdt de for niende gang selv et halvmaratonløb.

Coronaen har også givet børnene ekstra tid til at træne sig op i. De var spændt på at skulle have Asger med for første gang, men Pia var slet ikke i tvivl om, at han kunne gennemføre det.

- Til dagens løb fulgtes vi ad hele familien. Det er altid den yngste, som sætter dagsordenen, så alle kan følge med, fortæller Pia Rasmussen.

Resten af lørdagen og hele søndag sørgede de for yderligere fire halvmaratonløb for andre aktive i området.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...