HJEMSTAVN: Træf Han Herred er for 19. gang et bindeled mellem folk, der har tilknytning til Brovst, Fjerritslev, Aggersund og Hannæs

Fjerritslev: Hvert år i juni siden 2001 har Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred inviteret til et hjemstavnstræf for alle, der føler sig knyttet til »landet mellem hav og fjord«. Træffet går på skift mellem øst og vest i Han Herred.

I år finder Træf Han Herred sted lørdag 15. juni med mødested om formiddagen ved Fjerritslev Kirke, hvor Inger Øeby Pedersen, der er en af kirkens fire sognepræster, vil fortælle om kirken og de mange tiltag, der finder sted i regi af sognefællesskabet FOLK & KIRKE 9690.

Næste stop er Fjerritslev Gymnasium, som netop i år fylder 40 år og er inde i en yderst positiv udvikling med mange nye tilbud til eleverne, herunder friluftsliv og muligheden for at bo på college og opleve et »efterskoleliv« uden for skoletid. Rektor Bjarne Edelskov Nielsen fortæller og viser rundt.

Herfra går turen til Thorup Strand, hvor fisker Gert Kristensen beretter om fiskeriet og kystredningstjenesten, og snakken vil helt naturligt også dreje sig om tv-succesen »Gutterne på kutterne«.

Frokosten og eftermiddagsprogrammet foregår på Fjerritslev Kro. I løbet af eftermiddagen vil Herdis Lau. Nielsen, Skræm, fortælle om det lokalhistoriske arbejde i Han Herred, specielt om den nært forestående kunstudstilling om »Svinkløvmalerne« i Fjerritslev Kirkecenter 21.-30. juni.

Tilmelding sker via hjemmesiden Hanherred.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...