MTH Biler præsenterer den ny Yaris Cross, en SUV, og til efteråret kommer der en ny Yaris

NORDJYLLAND: I en pressemeddelelse fra MTH Biler, der har hovedsæde i Nykøbing Mors og afdelinger i Thisted, Brovst (Halvrimmen), Løgstør og Års, præsenteres den ny Toyota Yaris Cross - en helt ny SUV-model. Den er tidligere præsenteret digitalt.

Yaris Cross er længere, bredere og ikke mindst højere med større frihøjde end den kommende Yaris og vil desuden kunne fås med et intelligent firehjulstræk og naturligvis med den nyeste fjerde generation hybridteknologi, hedder det i pressemeddelelsen, hvoraf det også fremgår, at interessen for SUV’er er støt stigende. SUV betyder sport utility vehicle og dækker biler, der er bygget som en stationscar, men på større chassiser.

Videre fremgår det, at den japanske bilproducent mere og mere læner sig op af sin europæiske udviklings- og designafdeling, når mobilitetsgiganten udvikler nye modeller. Det tog for alvor fart for godt tre år siden, da den danske bildesigner Stephan Rasmussen havde en finger med i spillet i designet af Toyota C-HR, mens den ny Corolla stationcar, der kom i fjor, er udviklet og bygget i Europa med sigte på det europæiske marked. Europa har også haft en væsentlig rolle i udviklingen og designet af Yaris Cross. Toyotas europæiske designteam, der til daglig holder til i Nice i Sydfrankrig, står bag adskillige grundige fokusinterview med borgere over hele Europa, hvilket skabte grundlaget for bilens design, fremgår det.

Yaris Cross kommer med Toyotas nyeste, fjerde generation hybridteknologi. Den ny Yaris, der kommer efter sommerferien, og den ny Yaris Cross er de første to modeller, der benytter sig af Toyotas nyudviklede trecylindrede 1.5-liters hybridmotor.

Yaris Cross har med 2560 mm samme akselafstand som den ny Yaris, men er samlet set 240 mm længere, hvilket betyder større rummelighed inde i bilen. Yaris Cross er 90 mm højere og 20 mm bredere end den nye Yaris, mens frihøjden er øget 30 mm.

Nærmere på: www.mthbiler.dk og www.toyota.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...