OPLEVELSER: Første etape kommunen rundt udspringer sig ved Fjerritslev

Når første etape af Tour de Jammerbugt starter om aftenen 2. maj i Fjerritslev, Gøttrup og Klim, så vil en masse deltagere løbe, cykle og køre på rulleskøjter mod Thorup Stand, som er slutbyen denne dag.

På ruten vil en masse frivillige samtidig stå klar til at bakke op om deltagerne, der har brug for forfriskninger, vejvisere og meget andet.

- å stort et event, som Tour de Jammerbugt, kræver mange frivillige for at lykkedes. På nuværende tidspunkt har vi over 70 frivillige fra lokalbyerne til at hjælpe med forplejning og være behjælpelige i start og mål. Vi sætter meget stor pris på deres hjælp og den store opbakning, der er til motionseventet. De frivillige præsenterer deres by og er med til at skabe en festlig stemning alle de steder, hvor løbet kommer igennem, fortæller formand for Kultur-, Fritids- og landdistriktsudvalget, Helle Bach Andreasen.

En etape starter i en by, hvorefter deltagerne kommer igennem flere byer undervejs og slutter i en målby. Der vil være forplejning både i start- og målbyen, men også undervejs på ruten. Det giver deltagerne mulighed for at se smukke og spændende områder af kommunen, som de normalt måske ikke ser.

- Som frivillig til Tour de Jammerbugt 2. maj, ser jeg frem til at vise deltagerne vores lokalområde, vores smukke natur, og at vi som lokale ildsjæle kan banke sådan et arrangement op. Jeg syntes det er fedt, at det er motion for bredden, og jeg håber at rigtig mange vil deltage i vores motionsfest ved Thorupstrand og nyde en bid mad med udsigt til bådene, siger den lokale ildsjæl, Pernille Miller fra Thorupstrand.

Deltager man ikke i løbet eller som frivillig, er der rig mulighed for at følge med i Tour de Jammerbugt som tilskuer og være med til at give deltagerne en rigtig god oplevelse ved at komme og heppe på dem undervejs på ruten.

Sammenhold og stolthed over kommunes lokalområder er centralt i Tour de Jammerbugt, og motionseventen er for alle borgere i kommunen og Kultur og Fritid opfordre alle til at deltage.

Kommunes 0.-3. klasser er også klar til Tour de Jammerbugt. Der arrangeret skoleløb for de mindste, som løber cirka de sidste fem kilometer af etaperne. Eleverne løber om formiddagen, mens Tour de Jammerbugt løber af stablen om aftenen samme dag. 300 elever fra Thorup-Klim Skole, Fjerritslev Skole, Trekroner Skolen og Ørebroskolen deltager på første etape.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...