Kunst: Fem kunstnere udstiller

Det er den tredje og sidste særudstilling for i år, Kirsten Kjærs Museum i Langvad nu ferniserer lørdag eftermiddag 10. august, fortæller udstillingsleder Pia Skogberg. Udstillerne er billedkunstner og væver Helle Baslund, glasmager Karen Lise Krabbe, maler Lene Juhler, billedkunstner Else Duedahl, billedkunstner Ulla Gerd og maler Ulla Lampe.

Om udstillerne fortæller hun, at Helle Baslund er uddannet på Den Jyske Kunstakademi i Aarhus. Hendes billedunivers er forankret i den basale hverdagsbetragtning, som kommer under kærlig lup som akvarel, olie og i store væverier. Baslund er medlem af Dansk Gobelinkunst og repræsenteret bl.a. i Ny Carlsbergfondet. Og Karen Lise Krabbe arbejder eksperimentelt med glas. I en lang årrække har hun tilegnet sig viden ved at være i lære på forskellige glasbruk. Hun er repræsenteret på bl.a. Designmuseum Danmark og Glasmuseet i Ebeltoft og arbejder med det utilfældige tilfælde i sine materialeeksperimenter og -undersøgelser. De to laver sammen udstillingen ”Ude”, som refererer til deres tilgang til verdens umiddelbare væsen og vækster, materie og stof, i Beckett Gallery.

Lene Juhler er uddannet på Kolding Designskole og undersøger i stramme kompositioner maleriet som medium, i valører og som installation i rummet. 2018

etablerede hun sammen med en kollega Vejle Kunsthal, Else Duedahl har en faglig baggrund som billedkunstlærer og havde sin debut 1973 på

Kunstnernes Sommerudstilling (KS) i Tistrup, Ulla Gerd bruger forskellige materialer og teknikker i sit billedunivers - et søgende efter et visuelt udtryk, hvor det genkendelige og de subtile overflader er i balance, og Ulla Lampe er autodidakt, men siden 1997 har hun undervist og lavet kunstprojekter med børn

og udviklingshæmmede - hun er lige nu aktuel på den censurerede udstilling ”Portræt Nu” på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Lene Juhler, Else Duedahl, Ulla Gerd, og Ulla Lampe laver en gruppebaseret udstilling - ”Det, der ikke bliver sagt” - i Long Gallery, Corner Gallery og New Gallery.

Samtlige udstillere er medlemmer af Billedkunstnernes Forbund, BKF. eller tilsvarende kunstnerorganisation, oplyser Pia Skogberg.

W

kkmuseum.dk

Udstillingerne ”Ude” og ”Det, der ikke bliver sagt”

10. august-27. oktober på Kirsten Kjærs Museum i Langvad

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...