Udstillingen ”måske ER det i dag” har referencer til både coronakrisen og klimakrisen

LILDSTRAND: Lørdag eftermiddag 1. august ferniserer Galleri Arte i Lildstrand en ny udstilling. Udstillingen har titlen ”måske ER det i dag”, som har referencer til både coronakrisen og klimakrisen, og den kan ses frem til og med 23. august, hvor der er åbent om eftermiddagen fredag-søndag.

Udstillingen er med grafiker Tine Hind og grafisk skulptør Steen Rasmussen, og der er flere fællesnævnere for de to talentfulde kunstnere, siger galleriejer og kunsthistoriker Pier Maria Andersen:

- De ligger tæt på hinanden i tankegang og har begge en dyb erkendelsesmæssig indsigt, som de formår at give udtryk og form i deres kunst. Tine Hind med de grafiske billeder på væggene og Steen Rasmussen med de rumlige grafiske udtryk på gulvet. Selv om de to kunstnere ligger tæt i tankegang og en eksperimenterende, undersøgende og litterær tilgang til kunsten, så ligger de rent stilmæssigt langt fra hinanden, siger Pier Maria Andersen og forklarer:

- Steen Rasmussen med de svungne og jugendstilagtige udskæringer og Tine Hind, der i dag har nærmet sig en konstruktivisme, som vi kender den fra den russiske suprematisme og Bauhaus-skolen i Dessau og Weimar i starten af 1900-tallet.

Galleriejeren fortæller, at Tine Hind brød igennem i 1980’erne med fabulerende og visionære billeder. Efter et ophold i New York, hvor hun bl.a. levede med de hjemløse og arbejdede i en lille entre i en tre-værelses-lejlighed, kom hun tilbage med 30-40 produktioner (blandform af akvarel, tegning, tusch m.v.).

Pier Marie Andersen fortæller, at det er Tine Hind, som har inviteret Steen Rasmussen som gæstekunstner til udstillingen ”måske ER det i dag”. Han er inspireret af mange rejser, ikke mindst til Japan. I Galleri Arte viser han grafik, der er trådt ud fra væggen, en rumlig og skulpturel grafik. Han fik inspirationen til det rumlige grafiske udtryk efter et besøg i Brasilien i 2006-07, hvor han rejste rundt til kirkegårde og var meget optaget af de store monumenter og den måde, folk iscenesatte sig på efter deres død.

Nærmere på: www.galleriarte.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...