Pakken indeholder fire forskellige udgaver af bryghusets legendariske limfjordsporter

THISTED: Til ”Fars dag”, som er lig med grundlovsdag, fredag 5. juni, udsender Thisted Bryghus nu en ny gavemulighed, nemlig en unik boks med fire udgaver af bryghusets legendariske limfjordsporter. Én af dem fremstilles kun i de 20.000 flasker, som indgår i ”Brygmesterens Limfjordsportere”, som gaveæsken hedder.

Gaveæsken ”Brygmesterens Limfjordsportere” sælges nu i en lang række supermarkeder og specialbutikker over hele landet. Det var efter syv års produktudvikling, Thisted Bryghus og daværende brygmester og administrerende direktør Peter Klemensen 1997 sendte limfjordsporteen på markedet. Navnet havde man overtaget fra bryggeriet Urban i Aalborg, som lukkede 1986.

Af en pressemeddelelse fra bryghuset fremgår det, at limfjordsporteren er en porter, der brygges på en blanding af forskellige ingredienser som karamel- og røgmalt samt engelsk lakrids. Den findes allerede nu i tre varianter, nemlig den originale limfjordsporter, en fadlagret limfjordsporter og en limfjordsporter med ekstra lakrids.

Men til gaveæsken har man altså brygget en ny variant, kun til gaveæsken, fortæller administrerende direktør Aage Svenningsen:

- Vi har købt et helt fad (Fad #49) af den prisbelønnede Thy Whisky, som vi har tilsat til denne aftapning. Helt eksklusivt og kun til salg i porterboksen. FAD 49 er ekstra røget som en god Islay Whisky - denne kommer bare fra Thy, siger Aage Svenningsen.

De fire varianter beskrives i pressemeddelelsen således:

Den originale: Balancen mellem de ristede malte, røg og lakrids er perfekt i denne undergærede porter. Siden lanceringen i 1997 har vi bevaret den originale opskrift, for vi tror ikke på, at det kan gøres bedre.

Ekstra engelsk lakrids: Engelsk lakrids har altid været en vigtig ingrediens i limfjordsporter. I denne udgave, som kom på flaske første gang 2015, har vi tilsat 16,66 gange så meget lakridsekstrakt som i den originale.

Lagret på eg: Vi lagrer denne udgave af limfjordsporter i to måneder på ståltank sammen med ristede spåner af amerikansk eg, hvilket giver en fantastisk afrundet ”fadlagret” udgave af vores dejlige porter.

Thy Whisky Fad #49: Vi har købt et helt fad (Fad #49) af den prisbelønnede Thy Whisky, som vi har tilsat til denne aftapning. Helt eksklusivt og kun til salg i denne gavepakning. FAD 49 er ekstra røget, som en god Islay Whisky – denne kommer bare fra Thy.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...