Corona: Fjerritlev Kro har fundet en løsning, der kan være med til at rede omsætningen

FJERRITSLEV: Hvad stiller man op, når kunderne ikke kommer mere, og forretningen kræver, man har fyldte borde hele sommersæsonen?

Det problem stod man med hos Restaurant Fjerritslev Kro, der ligesom alle andre danske restauranter er blevet hårdt ramt af, at danskerne ikke må bevæge sig ud og spise mere.

- I restaurationsbranchen mærkede vi det fra dag et, mens andre forretninger trods alt køre mindst fem-seks dage mere. Da meldingen kom, mistede vi alt på otte minutter. Hele marts forsvandt, og nu er april og maj røget med. Vi er jo et turistsmørhul, hvor vores sæson i høj grad er fra påsken over sommeren til august, siger Søren Hansen, der sammen med Iben Bjørneboe driver Fjerritslev Kro.

Med højsæsonen lige for døren var Søren Hansen og Iben Bjørneboe derfor nødt til at være hurtige og tænke kreativt og gribe den eneste mulighed, som restaurationer har i disse tider.

Det normale menukort er blevet smidt til side, og i stedet er de begyndt at lave take-away hele ugen for at sikre, at udgifterne kan dækkes ind.

- Jeg har stået og lavet frikadeller og kold kartoffelsalat, flæskesteg og andet i den retning. Det er noget helt andet end det, vi plejer at servere. Det er meget mere jordnært, men kvaliteten er stadig i top med gode danske råvarer. Jeg står blandt andet selv og laver frisk pasta til lasagne og vrider den maskine som aldrig før, selv efter 30 år i branchen. Det er fandeme hårdt, siger Søren Hansen.

Søren Hansen og Iben Bjørneboe bor normalt i Hellerup og pendler frem og tilbage for at drive restauranten.

De har dog besluttet sig for at blive i Fjerritslev sammen med den lille gruppe ansatte, mens det her står på, så de kan sikre, at restauranten kommer igennem den næste tid bedst muligt.

De kæmper for at få mest muligt mad ud af døren og prøver på at informere de lokale på sociale medier om, at de kan hente maden på kroen i stedet for at lave den selv.

Søren Hansen fortæller, at opbakningen indtil videre har været fantastisk, og bestillingerne flyver ind for tiden.

- Restauranten er jo et passioneret livsstykke. Får vi ikke opbakning, så falder det til jorden, siger Søren Hansen.

Søren Hansen håber på, det fortsætter mindst ligeså godt for ham og ikke mindst de andre lokale forretninger, der alle kæmper i den her tid.

Forretningerne forsøger at hjælpe hinanden ved at købe ind på tværs af forretningerne for at sikre, at alle kommer bedst muligt igennem den næste periode.

Selvom det er hårdt, og dagene er lange, holder Søren Hansen humøret højt og håber på det bedste på både egne vegne og i det resterende erhvervsliv i Fjerritslev.

- Det handler om at stå sammen og hjælpe hinanden lige nu. Vi giver ikke op, siger Søren Hansen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...