Brugte briller fra Fjerritslev kommer til gavn i Ghana

FJERRITSLEV: Gennem de seneste 11 år har Synoptiks kunder doneret tusindvis af aflagte briller til Ghanas lokalbefolkning. Hver eneste af de indsamlede briller gør en stor forskel for et menneske med nedsat syn. Du kan selv bidrage til indsamlingen ved at indlevere dine brugte briller i Synoptik i Søndergade i Fjerritslev.

Sidste år kom den lille dreng Achmed til Synoptiks synsklinik i Ghana. Han var næsten blind, fordi han har minus 25 på begge øjne. Achmed fik for første gang i sit liv et par briller, og dermed ændrede hans liv sig for altid. Pludselig kunne han se sine forældre og følge med i skolen, og nu har han en ambition om at blive ingeniør.

Achmed er bare en ud af de mange ghanesere, der har fået hjælp fra Danmark. Et samarbejde mellem Synoptik, Dansk Blindesamfund og Ghana Blind Union om at samle danskernes aflagte briller ind til Ghana, er nu gået ind i sit 11 år. En præstation, der skaber glæde hos Dansk Blindesamfund.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Synoptik og er taknemmelige for, at så mange danskere vælger at støtte indsamlingen af briller, som kommer rigtig mange ghanesere til gavn. Jeg har selv besøgt Synoptiks synsklinik i Ghana og set, hvor stor glæde den enkelte har af at få et par briller med den rigtige styrke, siger Thorkild Olesen, landsformand for Dansk Blindesamfund.

Har du selv et par aflagte briller liggende derhjemme, som du ikke længere bruger, kan du året rundt aflevere dem i Synoptik i Søndergade i Fjerritslev. Når brillerne er afleveret i butikken, bliver styrken målt, brillerne renset, stængerne strammet, og så er de klar til igen at gøre gavn i Ghana.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...