Pernilla August og Peter Haber spiller hovedrollerne i en ny svensk film, ”Britt-Marie var her”, som kan ses i Fjerritslev Kino fra på torsdag.

Da 63-årige Britt-Marie forlader sin mand efter 40 års ægteskab, må hun tage sit liv op til revision - gøre op med gamle vaner for at møde den nye verden. Ved en tilfældighed ender hun i den lille flække Borg, hvor livet nærmest står stille for byens få indbyggere.

Men der er alligevel nogen, der drømmer stort i landsbyen og puster liv i Britt-Maries nyvundne tro på livet og fremtiden. Måske er det aldrig for sent at begynde at leve livet, gøre en forskel?

”Britt-Marie var her” er en skøn perle om nye begyndelser, skabt af forfatteren til ”En mand der hedder Ove”.

Instruktør af den underfundige film er selv skuespiller, nemlig Tuva Novotny, der bl. a. er kendt fra krimiserien om Christer Wijk.

Tirsdag og onsdag kan man se den amerikanske film ”On the Basis of Sex” om advokaten og foregangskvinden Ruth Bader Ginsburg”, og tirsdag 2. april er der igen naturvidenskabeligt foredrag, streamet direkte fra Aarhus Universitet.

Denne gang er emnet ”Exoplanets and life in the Universe” med den amerikanske professor Natalie Batalha som foredragsholder. Det foregår af gode grunde på engelsk, men Jens Holbech, der er tovholder for de populære landsdækkende foredrag i regi af Folkeuniversitetet, lover at det foregår på et letforståeligt niveau.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...