Da Susanne Kronborg Kold åbnede Kronborg Uld på Søndergade i Fjerritslev i november 2017, var det en drøm, der gik i opfyldelse. At beskæftige sig med sin hobby på fuld tid - og ovenikøbet kunne leve af det - er vel noget, de fleste ser som et godt liv.

Men ikke længe efter åbningen startede det halvandet år lange kloakarbejde i gaden, og det betød, at mange slet ikke opdagede butikken, for man kom ikke naturligt forbi. Adgangsforholdene var svære og parkeringsforholdene umulige.

Det er der nu vendt op og ned på, efter at gravearbejdet blev afsluttet. Ikke mindst her i sommer, for i Kronborg Uld mærkes det tydeligt, at sommerhuse, hoteller og campingpladser er fyldt godt op. Helt op til 80 pct. af kunderne er turister.

- Men selv blandt turisterne er der stamkunder. Mange har sommerhus i området, og de kommer igen og igen, når de er her. De kan lide det brede udvalg i butikken og den service, der følger med, fortæller Susanne.

- Ikke mindst de gode parkeringsmuligheder i byen gør også, at mange kører hertil. Jeg har kunder fra et stort opland - Brovst, Løgstør, Hanstholm, endda også fra Aalborgområdet.

Susanne har travlt og i butikken, men aldrig mere, end at hun har tid til at hjælpe med idéer og gode råd til dem, der kommer ind med et strikkeprojekt, de er startet på, men som er gået i hårdknude. Hun ser det som en del af pakken, at når hun har solgt garnet, så hjælper hun også kunden helt i mål.

Også de mange færdigstrikkede trøjer, sjaler, sokker med mere, som hænger til inspiration i butikken, er noget kunderne kan lide. Susanne strikker det meste selv – når hun har lukket butikken, har hun stort set altid et strikketøj i hænderne. Ikke mindst hendes egne børnebørn nyder godt af dette, ofte efter at produktet har været udstillet i butikken en tid.

Selv om det er dejligt med sommersalg og sæsonkunder, har Kronborg Uld også stor lokal opbakning.

- Vi har fire caféhold a 12 strikkeglade kvinder, som kommer her seks gange om foråret og seks gange om efteråret og hygger med strikketøj, gensidig inspiration og hjælp. Holdene er altid fyldt op, og mange fortsætter næste år, når de har været med på et hold, fortæller hun.

Og strikning er et hit i alle generationer - den tid, hvor det var forbeholdt bedstemødre, er for længst forbi.

Der sker jævnligt nyt i butikken. Seneste har Kronborg Uld fået nye kurve på hylderne, som egner sig fortrinligt til strikkekurve, men også til mange andre formål. Inden længe kommer et nyt, meget populært garnmærke med i sortimentet - men hvilket mærke vil Susanne endnu ikke løfte sløret for, da aftalerne ikke er forhandlet helt på plads. I det hele taget er der mange nye, spændende strikedesignere, fortæller Susanne Kronborg Kold.

Og Kronborg Ulds ejer er optimist, både på egne og på det øvrige handelslivs vegne.

- Det er en god sommer, endnu bedre end sidste år. Når de danske turister bliver færre om et par uger, kommer der flere tyskere, fordi deres ferie ligger senere end vores. Og når turisterne rejser hjem, har vi et rigtig godt og solidt kundegrundlag af fastboende, som prioriterer at handle lokalt og holde gang i butikslivet. Det er godt at have butik i Fjerritslev. Vi er en del forskellige brancher, og på den måde trækker vi flere kunder til og har glæde af hinanden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...