SHOPPING: Butikker i Fjerritslev har sat en #næstekærlighed t-shirt til salg, hvor der for hver købt t-shirt bliver doneret en chokoladegave til Solgårdens beboere

Stå sammen hver for sig og næstekærlighed er i fokus for tiden, og det er det også i selvfølgelig også i Fjerritslev.

Fjerritslev Handelsstandsforening har taget initiativ til at støtte lokalt med kærlighed hos dem, der desværre ikke selv kan få besøg for tiden.

En t-shirt er kommet i salg, og for hvert køb bliver der indkøbt en omgang chokolade til beboerne og de ansatte på Solgården. Bag ideen står Martin Eigenbroth og resten af Fjerritslev Handelsforening.

- Ideen er startet i Vejle for halvanden uge siden. En butik dernede, der ville gøre noget godt for ældrecentre, derfra bredte det sig til Hadsund, og jeg så den ved en i mit netværk og greb den derfra, siger Martin Eigenbroth.

For hver t-shirt med #næstekærlighed trykt på, så vil Fjerritslev Handelsstandforening købe en æske chokolade, der kan glæde beboere og personale på Solgården.

- Det tog dem ikke lang tid at sige ja tak på Solgården. Vi kommer til at sende langt mere chokolade end der er beboere, så heldigvis kan personalet kan også godt lide chokolade, siger Martin Eigenbroth.

Ud over at kunne give lidt glæde til de ældre, så skal det også være med til at gøre opmærksom på, at det er nødvendigt at handle lokalt, så butikkerne også kan komme godt igennem coronakrisen og stadig være der, når Danmark åbner sig op igen.

- Vores butikker er presset i øjeblikket, og vi vil godt fortælle, vi stadigvæk er her, og at vi også tager ansvar for lokalområdet ved at give de ældre medborgere noget godt i disse tider. At folk handler lokalt er med til at sikre, at der er butikker i morgen i dit lokalområde. Det er afgørende forskel på at handle på internationale netbutikker og så bruge den lokale detailhandel. Vi har brug for opbakningen fra byen, dels nu og når vi kommer igennem det her. Det handler om at bevare hele lokalsamfundet blandt andet ved hjælp af det her, siger Martin Eigenbroth.

Der bliver i første omgang produceret 300 t-shirts, men der er mulighed for, at der bliver trykt flere. Det forventes, at den første chokolade allerede kan blive overrakt inden påsken til beboerne på Solgården.

T-shirten koster 150 kroner, og kan købes i flere af Fjerritslev Handelsstandsforenings medlemmer allerede nu.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...