VINDER: Gert August Olsen var en af de fire virksomhedsejere, der blev hædret som ejer af en gazellevirksomhed

31. oktober blev årets gazeller kåret af Børsen - og der var fire virksomheder fra Fjerritslevområdet, der fik tildelt den eftertragtede pris som tegn på, at virksomhederne klarer sig ganske formidabelt.

Gazellekåringerne går til virksomheder, der som minimum har fordoblet deres nettoomsætning over de seneste 4 år.

De fire lokale gazelle-virksomheder er Breinholt A/S, landbrugsvirksomheden Aagård, Fiskeriselskabet Diremo samt DCM Cykler og Maskiner.

For den lille lokale fisker i Thorupstrand, Gert August Olsen, var det ganske rart at blive kåret som en af de virksomheder, der klarer sig allerbedst i Danmark, selvom han ikke troppede op for at modtage sin pris. Som ejer af en enmandsvirksomhed er tid en sparsom størrelse - også selvom man er prismodtager.

At være i en god stime er ikke noget, der kommer af sig selv, der er blevet knoklet på havet fra kutteren, som sidste år blev skiftet ud med en større model, så der kunne fanges endnu flere fisk.

- Jeg har været selvstændig siden 1981, fortæller Gert August Olsen, der vurderer, at det - ud over en ihærdig arbejdsindsats - er de stigende fiskepriser, der har resulteret i det pæne resultat.

- Man kan se på priserne, at de er steget de sidste to år, påpeger Gert August Olsen, der primært fanger rødspætter og torsk ud for Skagerrak - og ser man endnu længere tilbage er det tydeligt, at fiskeriet har udviklet sig fra en smal forretning med minimalt overskud til en branche, hvor der er mulighed for udvikling.

- Hvis man ser tilbage på lige efter finanskrisen, så kostede et kilo rødspætter lige omkring 7 kroner. Nu er vi oppe i 25 kroner kiloet, forklarer Gert August Olsen.

Børsen kårede i alt 183 gazellevirksomheder i Region Nordjylland, hvilket er 12,3 procent flere end sidste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...