Fjerritslev deltog med en af 74 stafetter landet over

FJERRITSLEV: Dette års Stafet For Livet-sæson sluttede midt i september på flotteste vis i Ribe og Gladsaxe. Over 75.000 danskere var en del af de 74 stafetter, herunder løbet i Fjerritslev, og det er det højeste antal stafetter nogensinde.

- Stafet For Livet skaber på en helt særlig måde nærvær, energi, sammenhold og lokal opbakning til kræftsagen, fastslår formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Hun roser de seje frivillige og de mange tusinde deltagere og er taknemmelig over, at lokalmiljøerne involverer sig så aktivt.

- Det er virkelig flot med den stærke lokale opbakning. Det er en af Stafet For Livets store styrker, at stafetten er forankret i det nære. Samtidig bliver man stolt og taknemmelig over den kæmpe store indsats, de frivillige yder, siger Helen Bernt Andersen.

I år kom der herhjemme ni nye byer til stafet-familien. Blandt andet Lemvig, hvor 36-årige Majbritt Borg Nielsen var med som såkaldt Fighter. Hun blev for nogle år siden ramt af akut leukæmi (AML) og var igennem et barskt behandlingsforløb. For hende var det altafgørende, at stafetten blev holdt i hendes lokalområde.

- Der var masser af kendte ansigter, og det var vigtigt for mig. Opbakningen var enorm også fra det lokale erhvervsliv, der trådte til som sponsorerer. Det var en stor og smuk oplevelse, siger Majbritt Borg Nielsen, hvis familie og venner stillede med et helt hold til stafetten.

Særligt synlige er Fighterne, som i deres gule T-shirts lyser op under stafetterne. Fightere er tidligere og nuværende kræftpatienter, der om nogen ved, hvad det vil sige at kæmpe. I år deltog i alt 3.842 Fightere.

Der bliver samlet penge ind under stafetterne til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at forske, forebygge og støtte patienter og pårørende. Det fulde indsamlingsbeløb i år kendes endnu ikke, men sidste år indsamlede Stafet For Livet 27,4 millioner kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...