ØLSMAGNING: Der var rosende ord til Bryggerimuseets eget håndbryg ved sommerens traditionsrige ølfest, som dog måtte rykke indendørs på grund af lette sommerbyger over Fjerritslev

FJERRITSLEV: Lørdagens sommer-ølfest med sildefrokost, som er en årelang tradition i Fjerritslev, blev igen en gedigen succes med rigtig mange besøgende.

Dog måtte arrangementet i år rykke indendørs i Bryggerkælderen, da skiftende sommerbyger ellers truede med at fortynde øllet og sende silden ud at svømme igen. Og vist nok for første gang i Bryggerimuseets historie blev der også arrangeret spisning mellem museumsgenstandene på bryggeriets nederste loft.

Fra klokken 11 var der mulighed for at smage forskellige forsøgsbryg, fremstillet og udskænket af Bryggergaardens eget håndbryggerlaug til anerkendende bemærkninger fra publikum, ligesom vinhandler René Hjørnet Jensen var på pletten og skænkede ud af Thisted Bryghus’ brede vifte af øltyper, herunder den nye »P. Kjeldgaard – Fjerritslev IPA«.

Klokken 12 stod et hold af museets frivillige klar med en sildetallerken til alle betalende gæster, mens bandet »Vagabonderne« gjorde sig parat til at levere stemningsfuld musik i en skøn blanding af jazz, blues og gamle fiskersange.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum og Fjerritslev Handelsstandsforening er fælles om at arrangere ølfesten, og i tråd med de stolte traditioner fra de gamle hvidtølsbryggeri markerer byen sig nu som Bryggerbyen Fjerritslev.

»P. Kjeldgaard – Fjerritslev IPA« er opkaldt efter grundlæggeren, der opførte de smukke bryggeribygninger i 1897.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...