FÆLLESSANG: Der synges flittigt af Han Herred Sangbogens 125 numre til årets Sange ved havet

SLETTESTRAND: Syvende sæson af Sange ved havet lakker mod enden, og tirsdag 30. juli er sidste mulighed for fællessang ved Havbådehuset i Slettestrand i denne omgang.

Der har de første fire aftener været fyldt op med sangglade mennesker fra nær og fjern, når de enkelte sangaftener tog sin begyndelse klokken 20 efter en halv times opvarmningsmusik.

De første gæster begynder at indfinde sig en time før for at sikre sig siddeplads på de opstillede stole, mens andre selv har klapstol eller tæppe med eller vælger at deltage stående i yderkredsen.

Der synges som altid efter Han Herred Sangbogen, som udkom i 1999 og i de forløbne 20 år har vundet så stor udbredelse, at udgiverne nu melder alt udsolgt fra forlaget. Tilrettelæggelsen af programmet er lagt i hænderne på fem forskellige musikhold, som selv udvælger aftenens 15-20 fællessange og sørger for musikalsk ledsagelse på klaver, violin, tværfløjte eller harmonika.

Første aften levede vejret ikke helt op til udendørs fællessang, så man rykkede i stedet ind i Havbådehuset, der blev fyldt til sidste plads. Deltagerantallet steg, efterhånden som sommervejret blev bedre, så der mere end én gang var i omegnen af 300 mennesker i alle aldre på pladsen foran Havbådehuset, alt imens solnedgangen oplyste ansigterne, og vinden lettede på hårlokkerne.

Hotellerne i Slettestrand har igen i år leveret kaffe og brød, som er solgt til fordel for arrangementet, hvortil Hjortdal Beboerforening i tirsdags supplerede med salg af drikkevarer fra deres mobile »Bar Rar«.

Hele arrangementet drives af frivillige fra de 10 organisationer i baglandet.

Fra i år bliver arrangementet i øvrigt indrammet af to sangaftener i Klim Kalkovn, hvoraf den sidste afvikles tirsdag 20. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...