FLot: Børnene har allerede to rekorder i Børnenes Rekordbog, og de er slet ikke færdige med at slå rekorder. Uge tre var rekordernes uge, og her blev der også arbejdet hårdt

Skovsgård SFO har i flere år haft rekorder på programmet, og det resulterede i to rekorder i Børnenes Rekordbog, en hvor man skule stå med en spiseske på næsen og den anden hvor der blev puttet 16 børn ned i et dynebræk.

Det fortæller Birgit Jensen, der er pædagog i SFOén.

Hun fortæller videre:

- Derfor besluttede vi at det kunne være sjovt igen at prøve, da vi hver år får Børnenes Rekordbog. Så det blev bestemt, at uge tre skulle være rekordernes uge, og der er blevet kigget meget i alle vores rekordbøger for, at få gode ideer til ,at slå nogle nye rekorder eller finde på vores egne. Allerede i november da bogen var kommet, nogle uger før, prøvede en af drengene at slå en rekord da han kiggede i bøgerne. Så Xander tog udfordringen op, han skulle sidde stille på en stol uden at røre sig, uden at tale med nogen, uden at læse eller gøre andet, end kun at stirre ud i luften. Det gjorde han i 52 min, den tidlige rekord lød på 45 min, fortæller hun.

Det blev uge 3, og de børn som var interesseret gik straks i gang, og der er blevet bygget tårne af sodavandsdåser, toiletruller, grydesvampe og store rørperler.

- Det var ikke altid lige nemt, nogle gange væltede de men så måtte man prøve igen. Nogen gange gik de fra det i et stykke tid og så prøvede de igen, indtil tårnet stod af sig selv. Det var sjovt at se hvordan børnene hjalp hinanden og kom med gode ideer til hvordan det skulle gøres, husker Birgit Jensen.

Desuden var det også forskellige alderstrin som var sammen om rekorderne, fortæller Birgit Jensen.

Hun beretter også, at et par af piger vil prøve og stå i krabbestilling, da de mente at den tidligere rekord på 5 min kunne de sagens slå.

Så de prøvede et par gange og da de så gik i gang, gik tiden hurtig. Da der var gået 10 minutter snakkede de om at når de nået 20 minutter så ville de stoppe. Man kunne se på begge piger at det var hårdt og det gjorde ondt. Men stædige var de, så da tiden lød på 20 minutter, så måtte vi gerne stoppe uret. De havde begge ondt i håndled og albuer , men kom hurtigt til hægterne igen med lidt vand og massage. Da vi troede at nu var det ved at være slut med rekordforsøg. Så gik en flok børn i gang med at bygge den længste Knex slange og det gik de videre med i ugen efter, slutter Birgit Jensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...