BØRNS VILKÅR: SFO’erne på Trekronerskolen og Thorup-Klim Skole bagte og solgte brød og kager til fordel for BørneTelefone

KLIM/TREKRONER: I ugen op til efterårsferien trak skolebørn fra Fjerritslev-området i forklæderne for at deltage i projekt »Bag for en Sag 2019«. Sammen med børn fra resten af landet var de således med til at gøre en forskel for børn, der har det svært, idet overskuddet fra deres salg af bagværk blev doneret til BørneTelefonen.

Trekronerskolens SFO Solstrålen havde for første gang tilmeldt sig til at bage til det gode formål:

− Vi startede hele forløbet med at fortælle børnene, hvad BørneTelefonen er, og hvem og hvornår de kan bruge den, fortæller Maria og Else fra Solstrålen.

Derefter blev der brugt et par eftermiddage til at bage boller og kager, som blev solgt i en bod til forældre og børn. SFO-børnene var meget optaget af at bage, pakke boller og kager ind, så de kunne sælge dem i boden og lave regnskab. Der blev solgt for 655 kroner, som nu kommer andre børn til gode via BørneTelefonen.

− Børnene har været meget engageret i hele forløbet og det at hjælpe andre. Et af børnene sagde, at »det er hyggeligt at bage, og det er dejligt at lave ting til andre og ikke altid til mig selv«. Vi havde delt børnene i forskellige hold, så det sociale har også været vigtigt for os, og det er hyggeligt at lave noget i fællesskab. Vi er alle enige om, at vi gerne til at tilmelde os næste år igen, fastslår Maria og Else.

For SFO Storkereden på Thorup-Klim Skole var det ikke første gang, de deltog i »Bag for en Sag«:

−Vi startede med at spørge børnene, om de ville være med igen i år. Flere af børnene kunne huske lidt fra sidste år, om at vi skulle samle ind, så nogle børn kunne få hjælp. Et af børnene var dog lidt skuffet over, at de ikke fik sådan en »børnetelefon«, som vi havde snakket så meget om! fortæller Lone og Mette fra Storkereden.

− Tre dage har vi bagt, og torsdag skulle vi så åbne butikken. Alle børn glædede sig og blev meget lækkersultne, da de så resultatet af bagningen: to store borde fyldt med det lækreste bagværk! Der blev hurtigt kø med kageglade forældre, så det svandt snart i udvalget. Børnene var også meget optaget af at få rigtige penge i kassen. Vi havde ellers været lidt nervøse for, at alle ville betale med MobilePay, lyder det fra Lone og Mette.

BørneTelefonen, der hører under organisationen Børns Vilkår, havde sidste år 49.345 rådgivninger med børn og unge – om alt fra forelskelse og venskaber, til mobning, ensomhed og tanker om selvmord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...