Besøg af hovedpersonen Sommai samt instruktør Sine Plambech

FJERRITSLEV: Søndag 4. november klokken 14.30 åbner Fjerritslev Kino dørene og viser filmen, Hjertelandet og giver publikum mulighed for at møde nogle af de medvirkende.

Først holder Sine Plambech, antropolog og medinstruktør af Hjertelandet, et oplæg til dokumentarfilmen, og en af hovedpersonanerne, Sommai holder velkomsttale, ligesom der bliver mulighed for at stille spørgsmål til de nogle af de medvirkende efter filmen.

Hjertelandet bygger på 15 års feltarbejde i Danmark og Thailand og er en videreudvikling af Janus Metz og Sine Plambechs samarbejde om de prisbelønnede film "Fra Thailand til Thy" samt "Fra Thy til Thailand"

Filmen er historien om et lille samfund højt mod nord i det vestjyske. Om kærlighed og ægteskab, drømme og hverdagsslid, liv og død, og om den måde vores verden er skruet sammen på.

Janus Metz, der er en af vor tids mest efterspurgte danske filminstruktører, og hans hustru Sine Plambech, der er antropolog, har sammen både instrueret og skrevet filmen, der forløber over en 10-årig periode. Det er uhyre sjældent, at det lykkes over så lang tid at skildre helt almindelige menneskers liv med alle de sorger og glæder, små og store dramaer, som livet byder på.

Og lige så sjældent er det, at det lykkes at indfange skelsættende livsvalg, når de træffes samt konsekvenser af dem fra generation til generation.

Det hele startede for 25 år siden, hvor Sommai - en tidligere sexarbejder fra Thailand - blev gift med den lokale jyde Niels. Hun har siden da hjulpet adskillige kvinder fra sit hjemland til Danmark for at blive gift og skabe sig et nyt liv. Dokumentarfilmen følger nogle af disse par gennem mere end 10 år, hvor håbefulde thaikvinder, der søger en bedre fremtid, slår sig ned i dette tyndt befolkede område i Jylland med deres danske mænd, som ellers levede i ensomhed. Men kan kærligheden blomstre, når udgangspunktet er, at den ene part indgår ægteskab på grund af fattigdom, og den anden søger kærligheden? Og hvad sker der, når kvinderne bliver integrerede i det danske samfund?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...