Gratis at tage fem moduler inden for arkivarbejdet

JAMMERBUGT: Jammerbugt Kommune og Lokalhistorisk Samråd udbyder uddannelse i arkivarbejde til de frivillige ildsjæle i lokalhistoriske arkiver og egnssamlinger i Jammerbugt Kommune. Uddannelse er på fem moduler, og disse udbydes gratis over de næste 2,5 år.

Modulerne er arkivadministration og lokalarkivets samlinger og deres bevaring i efteråret 2018. Arbejdet med arkivalierne og lokalarkivets øvrige samlinger i foråret 2019. Billeder i efteråret 2019. Lokalarkivets forhold til omverdenen og formidling af lokalhistorien i foråret 2020 samt ledelse og samarbejde og arkivlederens opgaver i efteråret 2020.

Formålet med at udbyde undervisningen er, at man håber at kunne kvalificere arbejdet med at bevare effekter og med at formidle lokalhistorien til borgerne.

Med gennemførelse af et uddannelsesforløb som dette, løftes såvel kvaliteten af arbejdsindsatsen som glæden ved at udføre den. Derudover får man lettere ved at arbejde sammen på kryds og tværs af kommunen, og ikke mindst fås en mere attraktiv platform til at rekruttere nye frivillige, som er helt afgørende for det lokalhistoriske område.

Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget har bevilget 75.000 kroner, og det forventes, at i alt 100 frivillige vil gennemføre de enkelte moduler. Modul 1 gennemføres i november 2018.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...