Hjælp: Søndag den 13. september beder Scleroseforeningen alle i Brovst om hjælp, når der skal samles penge ind til forskning

Brovst: Antallet af danskere med sclerose er fordoblet på bare 20 år. De fleste får sygdommen, når de er ganske unge, og der er ingen kur. Det er en alvorlig situation, som Scleroseforeningen kæmper for at stoppe. Søndag den 13. september beder foreningen derfor alle i Brovst om hjælp, når der skal samles penge ind til forskning.

Mere end 16.000 danskere lever med sclerose. Og de har alle forældre, venner og naboer, som hver dag ser en af deres nære kæmpe mod den uhelbredelige sygdom. Søndag den 13. september beder Scleroseforeningen dem alle om at stå sammen mod sclerose og samle penge ind til forskning i sygdommen.

- De fleste af os kender et menneske med sclerose og har set, hvordan sygdommen forandrer dem. Derfor opfordrer vi alle til at være med til at samle ind søndag den 13. september. For jo flere vi er, des flere døre kan vi nå at ringe på – så enkelt er det faktisk, siger Klaus Høm, som er direktør i Scleroseforeningen.

Det er kun andet år, at Scleroseforeningens indsamling er landsdækkende. Der er derfor brug for så mange som muligt til at sprede budskabet om mere forskning i den uhelbredelige sygdom.

De lokale afdelinger rundt om i landet går allerforrest i kampen mod sclerose – blandt andet i Brovst, hvor du vil kunne møde foreningens indsamlere foran supermarkeder, på gågader og andre offentlige steder.

En af dem, der skal samle ind her i byen, er Victoria Gajos Otteson. Victoria, der sammen med sin mor, samler ind for sin grandfætter, Stefan Ottesen, og alle de andre 16.542 danskere med sclerose.

- Jeg synes, Stefan er skidesej. Han har vist, at selv med en sygdom, kan man godt have et fantastisk liv. Sclerose er en forfærdelig kronisk sygdom, som ingen burde have. Jeg håber virkelig, at vi en dag kan komme af med sygdommen, siger Victoria Gajos Otteson, der er meget inspireret af grandfætterens positivitet.

Danskere med sclerose risikerer at blive tabere

Alt overskuddet fra indsamlingen bliver fordelt på danske forskningsprojekter, som skal bidrage med ny viden om årsagerne til sclerose og finde bedre behandlingsformer. Men nu ser det ud som om, at forskningen kan risikere at gå i stå.

- Vi har også mærket den økonomisk negative effekt af corona-pandemien, og jeg er oprigtigt bekymret for, hvor meget vi i år vil kunne give videre til forskerne. Vi kan kun støtte med så meget, som det lykkes os at samle ind – og det er de 16.543 danskere med sclerose og deres familier, som bliver taberne, hvis forskningen går i stå, siger Scleroseforeningens direktør.

Sclerose er en kronisk sygdom, som angriber nerverne i hjernen og rygmarven og giver varige skader, hvis ikke man får effektiv behandling. Langt de fleste får diagnosen, når de er mellem 20 og 40 år. For nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, for andre udvikler den sig langsomt og gradvist.

Sclerose kan ikke helbredes. Men danske og internationale forskere gør hver dag fremskridt, som skaber håb om en kur og en fremtid uden sclerose. Der er derfor brug for, at alle, som kender en med sclerose, går på gaden den 13. september, for at samle penge ind til bedre behandling og måske en kur.

Vil du gerne vil hjælpe?

Vil du være med til at stoppe sclerose? Så meld dig som indsamler og vælg en indsamlingsrute lige her: www.sammenmodsclerose.dk. Hvert eneste skridt tæller i kampen mod sclerose, så du behøver hverken at kunne gå hurtigt eller langt – der findes ruter til alle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...