Barbara Kalmus Larsen måtte udsætte påskeudstilling til pinse, men præsenterer nu værker af Inga Vestergaard Sørensen og Asger Kristensen samt Ken Denning, som også tidligere er præsenteret i Hinding

HINDING: Det skulle have været en påskeudstilling, men bliver i stedet en pinseudstilling, når Barbara Kalmus Larsen lørdag 30. maj slår dørene op til den næste udstilling i Galleri Salshus i Hinding. Udstillingen kan ses frem til og med søndag 7. juni i åbningstiden som er om eftermiddagen lørdag og søndag samt helligdage og ellers efter aftale.

I år er der gået 46 år, siden galleriet blev åbnet af Poul Larsen, der døde 2009. Siden har hans enke så fortsat den kunstneriske aktivitet, og denne gang viser hun grafik af Inga Vestergaard Sørensen og Ken Denning, gouache og keramiske kar af Asger Kristensen og keramiske figurer af Inga Vestergaard Sørensen.

Ægteparret Inga Vestergaard Sørensen og Asger Kristensen blev begge uddannet på den daværende Kunsthåndværkerskolen (nu Designskolen) i Kolding, og året efter at de var færdige, etablerede de 1985 Havlit Stentøj i Ho ved Blåvand. 2015 flyttede de så deres værksted til Vardegade på Østerbro i København. De har gennem årene udstillet på en række gallerier og museer i ind- og udland, herhjemme bl.a. på Vejen Kunstmuseum, Danmarks Keramikmuseum, Koldinghus og Trapholt, og udenlands f.eks. på Österbottens Museum i Vasa i Finland og på Cultural Connections i Amsterdam.

Inga Vestergaard Sørensen arbejder især med ler, fortæller Barbara Kalmus Larsen, og en stor og væsentlig del af hendes keramik kan placeres i gruppen af kunsthåndværk. Her må det funktionelle forenes med udseendet. Med hendes ting, uanset om det er brugsgenstande eller kakler, relieffer og skulpturer, følger en billedverden, der er helt hendes egen. Naturbetagelsen og studiet af naturen er hendes kilder: Stemninger, farvernes spil og detaljernes skønhed optager hende. Vejrets konstante vekslen og landskabers og dyrs forbundenhed med årstiderne. Dyrs udseende, opførsel, arternes generelle træk:

- Inga Vestergaard Sørensen gengiver ikke naturen, men fortolker den, siger Barbara Kalmus Larsen.

Asger Kristensen har selv sagt forud for udstillingen: ”Jeg kan godt lide den langsomme proces ved at genbruge og fremstille nyt ler”. For at finde frem til den rette lerblanding eksperimenterer han i prøveovne for at se, hvordan leret reagerer, og hvilken farve det får. Hans kar er bygget op med dreje- og modelleringsteknik, hvor drejeskiven har den funktion at styre formen på plads. Karrene glasurbrændes over 18 timer og afkøles langsomt over længere tid af hensyn til de store spændinger, der er i leret. Forud for påføringen af glasur ligger eksperimenter og prøvebrændinger på mindre kar for at finde frem til det ønskede udtryk og glasurtykkelse.

Ken Denning er en gammel kending i Galleri Salshus - denne gang viser han træsnit. Det er sønderjyske og nordatlantiske naturlandskaber, som gennem årene har været udgangspunkt for hans abstrakte værker, og som han har oplevet og billedligt omformet i et samspil med en musikinspireret tilgang.

Nærmere på: www.salshus.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...