Dansk Rock Samråd har indgået aftale med Fjerritslev Gymnasium om gratis koncerter med upcoming kunstnere

Fjerritslev Gymnasium har indgået en aftale med Dansk Rock Samråd, også kendt som ROSA, og aftalen betyder, at gymnasiet får besøg af upcoming kunstnere, der har brug for at teste sig selv og deres numre af live på et rigtigt publikum.

- Vi har tidligere haft en aftale med forskellige efterskoler om, at vi kunne komme hos dem og spille - så det her er en videreudvikling af det, fortæller projektleder for ROSA, Anders Ovesen, der er spændt på, hvad det nye samarbejde kan bringe de nye kunstnere, der skal stå på scenen foran fremmede folk og levere varen.

Det er første gang, ROSA lader deres kunstnere træde på scenen på et gymnasium. Men går det godt - og det ser det ud til - så vil det være noget, man overvejer at brede ud til resten af Danmark. I første omgang bliver koncerterne dog kun holdt i Fjerritslev.

Ud over at give musikerne chancen for at give den gas og præsentere deres numre for et publikum, der ikke kender dem, så er det også en rigtig god aftale for gymnasiet.

- Det at man byder ind med muligheden for en aftale med ROSA er rigtig godt, fortæller Bjarne Edelskov, der er lykkelig for, at man på den måde kan skabe endnu mere liv på gymnasiet uden for skoletiden.

Koncerterne foregår i gymnasiets kælder, hvor eleverne har været med til at sætte deres præg på lokalet og gøre det til deres helt eget.

- Det er 100 procent elevernes fortjeneste, at de har fået det indrettet, så det er et sted, hvor man har lyst til at være, fortæller Bjarne Edelskov og peger på, at netop kælderen er hele grundlaget for at kunne afholde koncerterne i samarbejde med ROSA.

Med koncerterne kommer der pludselig den prik over i’et for arrangementerne i kælderen, som både rektor og elever havde håbet på, fortæller Bjarne Edelskov, der netop havde drømt om, at eleverne fik mulighed for at lytte til live musik og få nogle rigtig fede arrangementer i deres fælles kælder, som også kan være med til at åbne gymnasiet mere op, selvom arrangementerne primært foregår for gymnasiets elever og de efterskoleelever, der er inviteret til at være med.

- I forvejen har der været arrangeret flere ting, blandt andet bingoaften, men det her er noget helt andet, forklarer Bjarne Edelskov, der allerede nu kan konstatere, at eleverne har taget godt imod det nye tilbud og ROSA’s musikere.

- Jeg tænker, at det her er en win-win-situation, siger Bjarne Edelskov glad og peger samtidig på, at det hele vejen igennem er koncerter, der foregår i samarbejde med eleverne, som har nedsat et udvalg, der står for kælderarrangementerne og sørger for at skabe opmærksomhed omkring de ting, der sker.

Hos ROSA er man også rigtig godt tilfredse med arrangementerne ind til nu, som alle foregår på hverdagsaftener, så man ikke risikerer at påvirke de etablerede musiksteder i byen med koncerterne, der alle er helt gratis.

Næste koncert foregår 1. november, hvor sangerinden Kaaliyah giver koncert.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...