Det sker: Der er pilgrimsvandring søndag 16. juni i området omkring Lerup Kirke

Fjerritslev: Siden 2006 har en gruppe kirkefolk i Jammerbugt Provsti hvert år arrangeret en vandring i Han Herred, når naturen viser sig fra sin allersmukkeste side.

I år har gruppen fået Elisabeth Lidell, som er pilgrimspræst i Århus Stift, til at lede turen. På sin hjemmeside skriver hun blandt andet: ”I en tid med mange hurtige skift, endeløse informationsstrømme, højt tempo og overfyldte kalendere, fremstår pilgrimstanken som en anden livsstil med tid til stilhed, eftertanke, langsomhed, enkelhed og indre ro”.

Mange har gået på de gamle pilgrimsruter i fx Spanien i dage, uger eller måneder. På pilgrimsvandringen ved Lerup har man muligheden for en lille endagssmagsprøve på en pilgrimstur med en af pionererne indenfor pilgrimsvandringer i folkekirkeligt regi.

Pilgrimsvandringen begynder klokken 9.30 med en kort gudstjeneste i Lerup kirke ved sognepræst John Kristensen fra Lerup-Tranum-Koldmose Pastorat. Dernæst går turen gennem Fosdal Plantage med de mange bronzealderhøje og Korsbakken.

Deltagerne krydser Hjortdalvej og går via Rødland Hede og oldtidsagrene. Heromkring spises den medbragte madpakke, inden der gås tilbage gennem Lilledal og på Lien-bakkekant med fantastisk udsigt til havet. Via Fosdalen nås Lerup Kirke igen, hvor man slutter med kaffe og nadvergudstjeneste omkring kl. 15.30.

Undervejs er der tankestop og oplæg til både eftertanke og til samtale. Et lille stykke af turen gås også i stilhed.

Turen er ca. 11 km lang, og det er gratis at deltage. Spørgsmål og evt. tilmelding kan ske til sognepræst Inger Øeby fra Haverslev-Skræm-Bejstrup Pastorat på tlf. 9821 5121.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...