Der er prøveåbent om onsdagen 3. juni-18. juli, men derefter for fuld skrue

THISTED: Engang blev de dømt helt ude - lp-pladerne, som fyldte flere hyldemeter på ungdomsværelset. De fleste endte på genbrugspladsen mange år efter. Men nu er den ægte analoge lyd fra rillerne blevet trendy, og vinylplader har fået et ægte comeback de senere år. Pladespilleren vender tilbage til stuerne, og vinylpladernes store og kunstneriske covers fylder igen hylden lige under det digitale bluetoothanlæg.

Det har betydet, at butikker, hvor man kan købe vinyl, er skudt op over hele landet. Efterspørgslen efter de gamle og alle de nye udgivelser er stor. Og nu får Thisted også en pladebutik med nostalgiske skiver og nyudgivelser: Rieders Vinyler, indrettet i den tidligere Kino Grill, vil være en pladebutik, hvor man kan finde de fleste genrer. Men primært rock, pop, dansk, heavy, elektronisk - klassikere fra de gode gamle ungdomsdage vil kunderne kunne gå på opdagelse efter. De kan naturligvis afspilles på stedet på butikkens anlæg.

- I dag bliver alle udgivelser også sendt på gaden som vinyl. Derfor er der et kæmpe udvalg i nye plader. Men også i spritnye udgivelser af ældre kendte plader. Jeg vil bruge den første periode til at finde ud af, hvad nordvestjyderne gerne vil høre og købe, siger indehaver John Rieder, Thisted, der glæder til at opleve kundernes interesse for vinyl.

John Rieder er musikentusiast og har en livslang passion for plader og musik. I 1990’erne var han discjockey i Sønderjylland. Nu åbner han sin helt egen musikhule - fyldt med spændende vinyler fra gulv til loft.

Onsdag 3. juni slås dørene op for første gang. Hver onsdag er indehaveren i butikken, så folk der vil af med deres plader kan komme forbi. Ikke kun for en handel eller byttehandel. Men også for en musiksnak og lytning af gode skiver.

Rieders Vinyler åbner endelig lørdag 18. juli, hvor der er reception, siger John Rieder. Men indtil da er der altså ”prøve-åbent” hver onsdag i juni.

Der lægges ud med 2000 indkøbte plader. Men målet er 4000 nye og secondhand plader i første kvalitet, når butikken er oppe i fulde omdrejninger.

- Så kom ned for at få en ny musikoplevelse og vel også for de fleste en nostalgisk tur tilbage i ungdommen, lyder det fra byens nye ”vinyl-konge”, der har plader til priser fra 30 kr. til 300 kr. Blandt dem flere sjældne udgivelser.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...