Matti Saastamoinen Binderup har sagt sit job som advokatfuldmægtig op for at satse på sit eget rejsebureau. Starten på det kapitel bliver et halvt års rejse i jagten på nye destinationer i bureauet ved navn Rejselyst

FJERRITSLEV: - Vi starter på Maldiverne, og så tager vi videre til Thailand, Laos, Indonesien og til sidst Sri Lanka.

Sådan fortæller Matti Saastamoinen Binderup fra forældrenes hus i Fjerritslev.

Her har han og kæresten Tina boet på det seneste. Lejligheden i Aalborg er nemlig opsagt - og det samme er Mattis job som advokatfuldmægtig.

Foruden at rejse ud i verden gennem et halvt år så har den 28-årige fra Fjerritslev nemlig besluttet sig for at satse fuldt ud på sit eget rejsebureau, som han startede tilbage i 2016.

Dengang skrev Matti Saastamoinen Binderup som 25-årig sit speciale på jurastudiet, mens Rejselyst fik sin spæde start. Titlen som jurist nåede han dog kun at bruge i to og et halvt år, før bureauet opslugte hans professionelle virke.

- Jeg har løbende fået mere og mere travlt. På et tidspunkt kunne jeg mærke, at begge ting krævede at give sig 120 procent. Det kan man ikke på én gang. Så jeg måtte ligesom vælge, og jeg tænkte, at hvis jeg skulle kaste mig ud i det, så skulle det være nu, fortæller ham.

- Jeg gik og tumlede med beslutningen i et stykke tid. Det er jo et kæmpe eventyr, men man siger farvel til alt det trygge. Der er ingen pensionsordning eller fast løn. Der er ikke en chef, som man kan sende udfordringerne videre til.

Beslutningen om at satse på sin egen virksomhed betød altså, at Matti Saastamoinen Binderup forlod den verden, som han havde varmet op til gennem flere år.

- Det var sindssygt angstprovokerende at gøre, mens alle mine gamle studiekammerater bare buldrer derudaf med karrieren. Jeg har jo gået fem år på universitet og arbejdet i mere end to år som jurist. Og så finder jeg ud af, at jeg har lyst til noget andet. Det er svært, siger han.

Bureauet Rejselyst har altså været et hobbyprojekt gennem mere end to år.

Det startede, da Matti og Tina som de første danskere boede i et gæstehus på Maldiverne - og det blev kort efter den første destination i det nystartede rejsebureau.

- Det var et helt vildt fedt sted. Det var familiedrevet, og ejerne var søde. Så da jeg kom hjem og fortalte folk om det, så spurgte de ind til stedet. Så jeg tænkte, at andre måske kunne tænkte sig den oplevelse, siger Matti Saastamoinen Binderup.

Siden har kataloget med rejsemål vokset. Nu tilbyder det lille rejsebureau ture til Indien, Tyrkiet, Sri Lanka, Oman og Seychellerne foruden Maldiverne.

Turen skal være med til at bringe nye lande og steder på bordet hos Rejselyst.

- Vi opretholder forbindelsen med vores kontakter på turen, men det er mest for at se på nye lande. Vi skal til Laos, Thailand og Indonesien, hvor vi gerne vil have rejser til. Så det er udvikling af nye rejsemål og videreudvikling af dem, som vi allerede har, siger Matti Saastamoinen Binderup.

Dermed er der ikke meget ferie over eventyret, som parret har foran sig.

- Vi har lavet så meget research og holdt så mange Skype-møder som muligt. Vi har skåret det helt ind til, hvad vi går efter, lyder det fra ham.

Turen bliver altså fyldt med møder og pligter, som skal til for at udvikle Rejselyst foruden at drive virksomheden fra den bærbare computer i diverse lande.

- Vi får travlt. Det er primært arbejde, som vi skal kigge på. Der er indlagt uger, hvor vi lejer en lille villa et sted og får arbejdet i ro og måske koblet lidt af. Men vi kan ikke skifte hotel hver dag og være på udflugter hele tiden. Så kører man sur i det, fortæller Matti.

Selvom han selv har fået fuld tid i virksomheden, så stopper ambitionerne ikke der. Nu arbejder parret på, at kæresten Tina en dag kan arbejde på fuld tid i Rejselyst.

- Målet er selv at leve af det. Vi vil måske gerne få en medarbejder eller to ind med tiden. Men det er ikke et mål at blive kæmpestore. Vi vil hellere være tre-fire gode folk med nogle udvalgte rejsemål og hoteller, som vi selv kender, slutter Matti Saastamoinen Binderup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...