Den hollandske familie Meijer er faldet godt til i området

TREKRONER: Den hollandske familie, der har deltaget i konceptet Landsby på prøve siden 1. juli, har besluttet sig for at blive permanent i Trekroner-området i Jammerbugt Kommune.

- Vi er meget glade for at være her, og alle er så søde, siger Thomas Meijer.

- Der er en utrolig flot natur her. Når bare vi går 5 minutter ud ad den vej, så kan vi jo se ud over Limfjorden, siger han begejstret og peger ud ad vinduet mod Vangvejen, der ligger lige overfor huset.

- Vi kan godt lide det lille sted, hvor der er en mindre skole, og folk kender hinanden.

Familien flyttede ind i Trekroner-områdets "tilflytterhus" og har prøvet at bo i landsbyen i tre måneder. Prøveperioden med gratis husleje, bil, idræt, havehjælp og børnehave udløber 1. oktober. Nu er det meningen, at de lejer huset under normale vilkår på en tidsbestemt kontrakt på maksimum ét år, indtil de finder et permanent hus i området.

- Vi har kigget lidt rundt og har kørt igennem landsbyen Bejstrup en del gange, hvor der var et dejligt hus. Men nu er det så uheldigvis lige blevet solgt, så vi er stadig på udkig efter det rigtige sted, fortæller Thomas.

- Vi kan godt lide skovene og naturen her. I Holland, hvor vi boede, var der ikke gamle skove med så høje træer, som vi ser her. Der er heller ikke så kuperet med bakker og dale. Børnene kan godt lide at løbe rundt i skoven, og vi nyder naturen og tiden med børnene rigtig meget. Vi tager også jævnligt til stranden og nyder de store vidder.

Sønnen Jasper er startet i børnehaven i Trekroner, og Kyra er startet på at lære dansk. Der kommer en lærer hjem til familien og underviser hende i hjemmet.

- Det er lidt svært, men det er mest med udtalen, siger Kyra.

- Men der er også mange ligheder imellem dansk, engelsk og hollandsk, så det gør det også på mange måder nemmere at lære.

Kyra søger i øjeblikket efter internationale markedsføringsjob i Aalborg-området, og familien er ikke helt fast besluttet på endnu, hvordan de skal indrette sig arbejdsmæssigt.

De har dog besluttet sig for, at det er Trekroner-området, der skal danne rammen om deres familieliv fremadrettet.

Trekroner-områdets Liv i By og Skole bestyrelse, der arbejder med at skabe bosætning i de små landsbyer, købte i foråret huset på Skolevænget 4 i Trekroner af Jammerbugt Kommune med det formål, at det kunne indgå som et permanent "indslusningshus" for nye familier i Landsby på prøve-konceptet.

Huset blev istandsat af frivillige fra Trekroner-området, så familien fra Holland bestående af to voksne og to børn kunne flytte ind 1. juli og prøve landsbylivet af i det lille lokalsamfund i tre måneder.

Det er tredje gang, at området har familier på prøve, og to af familierne har nu besluttet sig for at bosætte sig i området permanent, efter prøveperioden er ophørt.

Trekroner vandt på baggrund af det nye koncept titlen som Årets Landsby i 2016.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...