Hos EUC Nordvest har blot fire ud af 600 praktikelever mistet deres praktikplads pga. corona

FJERRITSLEV: Til trods for at dansk erhvervsliv har fået en mavepuster, at samfundet er delvist nedlukket, og landegrænserne er spærret, så melder EUC Nordvest, at der stadig er fornuftig aktivitet på praktikpladsområdet. Således tegnes der løbende nye uddannelsesaftaler med danske praktikvirksomheder, ligesom det er lykkedes at skaffe attraktive praktikpladser i udlandet til alle de elever, der er blevet godkendt under EU’s PIU-ordning (Praktik I Udlandet).

Det oplyser EUC Nordvest, der har afdelinger i Thisted, Fjerritslev, Nykøbing Mors og Thyborøn, i en pressemeddelelse.

- Danske Erhvervsskoler & -Gymnasier (DEG) offentliggjorde i sidste uge en undersøgelse af praktikpladssituationen på 10 af de største erhvervsuddannelser. Den afslørede, at knapt 500 elever har mistet deres læreplads under COVID19-nedlukningen. En bekymrende udvikling, eftersom ca. 14.500 GF2-elever afslutter deres grundforløb til sommer, hvor de så skal ud at finde en praktikplads. På EUC Nordvest er der dog for nu ingen alarmklokker, der ringer, oplyser de.

På EUC Nordvest ser det anderledes ud.

- Blandt vores elever er der blot fire ud af mere end 600 praktikelever, der har mistet deres praktikplads som følge af COVID19-situationen, så den problematik, der skitseres i DEG’s undersøgelse, har vi i det store hele været forskånet for. Og samtidig kan vi se, at der stadig slås nye stillinger op, ligesom vores lære- og praktikpladskoordinatorer løbende lukker nye aftaler og forlænger igangværende aftaler. Så alting er ikke gået helt i stå, og selvom man ikke skal sælge skindet, før bjørnen er skudt, tillader vi os alligevel at være forsigtige optimister i forhold til de mange elever, der afslutter deres grundforløb her til sommer og skal ud og finde sig en praktikplads, oplyser direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.

Han peger samtidig på, at aktiviteten i maj og juni bliver afgørende for, om den forsigtige optimisme er berettiget eller ej.

Igen i år har der også været stor interesse blandt skolens elever for at komme i praktik i udlandet, og i alt 10 elever, 9 HHX-elever og en EUX Business-elev, er sluppet gennem nåleøjet til én af de attraktive pladser. Alle 10 har nu også underskriften i hus fra en praktikvirksomhed i enten Tyskland eller England. Én af dem er Camilla Boesen, som til august rejser på ét års ophold i Tyskland.

- Jeg har fået praktikplads hos High Way Media, hvor jeg skal arbejde i deres biludlejningsafdeling. Hele Corona-situationen gjorde mig ret skeptisk i forhold til, om jeg overhovedet kunne komme afsted. Jeg tænkte, at det ville være svært at finde en god praktikplads, når jeg ikke kunne rejse ned og se virksomheden og mærke den, men kun kunne komme til jobsamtale via Skype. Men jeg havde to samtaler, og jeg var helt oppe at køre over dem begge bagefter, så praktikpladsen kom i hus. Nu glæder jeg mig bare helt vildt og håber, at det bliver lige så stor en oplevelse som forventet. Jeg glæder mig til at skulle ud og rejse og lære en anden kultur nærmere at kende, og samtidig er jeg ikke i tvivl om, at det rent karrieremæssigt er godt at have sådan et ophold på sit CV. Jeg kunne på sigt godt se mig selv arbejde i en dansk virksomhed, der har eksport til fx Tyskland, og der vil det da helt sikkert være et plus, at jeg har boet i Tyskland og har arbejdet med tyske kunder igennem et helt år, lyder det fra Camilla Boesen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...