ØLAND: Med en donation på 421.325 kroner fra TrygFonden vil Ønskeland arrangere ugentlig cykeltræning for børn i Jammerbugt Kommune.

Ønskeland arbejder for, at sårbare børn og unge får adgang til motion, sund kost, natur og mental styrketræning gennem lejrophold og varierende tilbud. I det nye ”Projekt Cykeltur” vil de afprøve, om cykling i grupper kan medvirke til at reducere ensomhed, overvægt og inaktivitet blandt børn i 10-14 års alderen. Faste, ugentlige aftaler om cykeltræning skal give børnene, der ikke har kontakt til det etablerede foreningsliv, en mulighed for at deltage i et fællesskab, hvor målet ikke er at være bedst eller at vinde. Træningen afsluttes med en fælles cykeltur til København, hvor de omkring 340 kilometers anstrengelser skal fejres med en tur i Tivoli.

Baggrunden for projektet er en undersøgelse fra Jammerbugt Kommune, der viser, at 20 procent af eleverne i 5. klasse føler sig ensomme, og at 23 procent ikke går til sport eller anden fysisk aktivitet. Desuden er omkring 20 procent af børnene i indskolingen og udskolingen overvægtige, og mange er ikke en del af et fællesskab uden for skolen.

- Af undersøgelsen kan man se, at udfordringerne vokser sig større gennem skolelivet og er endnu mere udbredte i udskolingsklasserne. Det er derfor vigtigt med indsatser, der fokuserer på børnene i klassetrinene mellem ind- og udskolingen, og det er dem, vi gerne vil hjælpe og have med i Projekt Cykeltur, siger Anne Madsen Tabor, leder af Ønskeland, i en pressemeddelelse.

Hun fortsætter:

- Vi håber, at det fællesskab, der opstår blandt børnene, og de gode oplevelser, som cykeltræningerne vil give, betyder, at børnene knytter venskaber og får mere mod på at dyrke sport - måske endda i en af de lokale idrætsforeninger. Vi er derfor meget glade for donationen fra TrygFonden og glæder os til at komme i gang med projektet.

Sparring med julemærkehjem

Udover de ugentlige cykelture vil grupperne mødes én gang om måneden hos Ønskeland til forskellige sociale og sundhedsfremmende aktiviteter. Når en cykelgruppe har været igennem programmet, holdes en opfølgningsweekend for børnene, hvor projektet evalueres, og børnene bliver tilbudt at blive i projektet som rollemodeller for næste års cyklister.

Julemærkehjemmet Hobro er sparringspartner på projektet, og deltagerne vil blandt andet være børn, der har været på ophold på Julemærkehjemmet, og som har bopæl i Jammerbugt Kommune. Det forventes, at i alt 30 børn og 15 frivillige deltager i projektet i 2019.

Projektet er en videreførelse af et mindre forsøgsprojekt fra foråret 2018, hvor 24 børn deltog og gennemførte cykelturen fra Jammerbugt til København.

TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland står bag donationen, der gives som led i TrygFondens samlede arbejde for at øge danskernes sundhed og trivsel.

- Projektet har både et sundhedsmæssigt og et socialt sigte og falder direkte ned i en af de store udfordringer, vi har i samfundet i dag. Det er hjerteskærende at høre, at så mange børn føler sig ensomme, og ikke mindst er det bekymrende, at mange børn ikke får bevæget sig nok i hverdagen med en dårlig sundhed til følge. ”Projekt Cykeltur” er et rigtigt flot initiativ, som vi er glade for at støtte og glæder os til at følge, siger Ole Stavad, som er repræsentant i TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...