Det er med at være parat, når vejret er til det, fortæller Henrik Olsen fra Foreningen For Vildmarksoplevelser

KLITMØLLER: Foreningen For Vildmarksoplevelser havde onsdag aften 8. juli arrangeret en spændende safari i Nationalpark Thy i Klitmøller. Foreningen havde rejst to store tentipitelte, hvor der var bænke hele vejen rundt og i midten et bålsted, hvor der blev lavet cowboykaffe.

Selve arrangementet handlede om, at man kunne komme med på en spændende astro-safari. Når man nævner ordet astro, tænker de fleste, at det drejer nok sig om at kikke stjerner. En astronom er jo en person som, interesserer sig for og kikker på stjerner, og en astrolog er en person, der arbejder med stjernetegn.

Denne aften drejede det sig om begge dele. Safarien startede med, at de tilmeldte personer ankom kl. 23 og blev inviteret ind i et af de store telte, hvor Henrik Olsen fra Foreningen For Vildmarksoplevelse bød alle velkommen. Efter velkomsten var det fotograf og astrofotograf Ruslan Merzlyakov, Aarhus, som gav en spændende beretning om stjernerne, måner m.v., mens Stisa Søgaard, Østerild, der er astrolog - foruden koreograf og danser - berettede om de forskellige stjernetegn.

Ruslan Merzlyakov og Stisa Søgaard skulle tillige være aftenens - nattens - guider, og efter velkomst og beretninger fra de to var det tid til at tage ud i landskabet. Udenfor stod en traktor med en vogn, som var ombygget til at transportere personer, klar. Efter at alle var kommet ombord, kørte man afsted ud i natten.

Efter nogle kilometers kørsel stoppede man ved en klitrække, hvor deltagerne skulle sætte sig. Vejret kunne efter Ruslan Merzliakovs mening ikke blive bedre til at se stjerner i. Der drev lidt skyer forbi, men der var en meget klar himmel. I disse tider er vejret meget omskiftelig og man er nødt til - med meget kort varsel - at være klar for at få de ideelle betingelser for netop en stjernesafari som denne, fortæller Henrik Olsen.

Ruslan Merzlyakov er ekspert i astronomi og himmelfænomener, og han er nøgleperson bag det kendte brand Dark Sky Møn. Stisa Søgaard er virkelig godt vidende, hvad astrologien angår. Hun bragte astrologien ind som en anden vinkel på den himmel, vi alle har til fælles, og den betydning man i årtusinder har tillagt stjernetegn og himmelhvælvningens forskellige sæsoner og fænomener.

Da deltagere og guider ankom til klitrækken, blev der opstillet teleskoper, så deltagerne havde mulighed for ved selvsyn at se stjernerne på nærmere hold. Der var mulighed for, at man med sin mobiltelefon kunne få et godt billede ved at koble den på af teleskoperne. Flere havde også kameraer og zoomoptik med. Astro-safarien sluttede efter midnat, hvor deltagerne var blevet et dejlig oplevelse rigere.

Nærmere på: www.vildmarksdagen.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...