De fem foreninger bag VesterhavsRock glæder sig over stor publikumsopbakning og flot overskud

386.000 kroner - så mange penge kan de fem foreninger, der står bag VesterhavsRock, dele i år. At resultatet er så pænt, skaber stor glæde hos de ildsjæle, der har knoklet for at skabe en festival, der traditionen tro lokker folk til fra nær og fjern.

- Da vi var færdige med VesterhavsRock, var vi faktisk ikke så optimistiske, fortæller Søren Mortensen, talsmand for VesterhavsRock, som rent ud sagt ikke havde regnet med, at overskuddet ville blive særlig stort.

Årsagen var, at man lige efter festivalens afslutning ikke havde det fulde overblik over udgifter og indtægter - og derfor stod tvivlende overfor, hvordan det hele ville lande.

Ganske vist havde vejret artet sig pænt - det var hverken for varmt til at lave andet end at ligge på stranden eller for vådt til at nogen vil gå udenfor en dør. Blot halvkedeligt dansk sommervejr, jævnt og helt perfekt til festival med masser af øl og knald på musikken. Samtidig lod det også til, at mange landmænd havde høstet deres korn og det betød, at de unge fra landbruget havde fri til at feste.

Det - og så særdeles en økonomisk ansvarlig tilgang til indkøb - var udslagsgivende, fortæller Søren Mortensen.

- Da vi fik fakturaen på vores vareforbrug, viste det sig, at vi er blevet bedre til at købe ind, fortæller Søren Mortensen, der også peger på, at salget havde stor indflydelse.

For opbakningen var bestemt ikke til at tage fejl af - borgerne fra, i og omkring Fjerritslev bakkede talstærkt op.

- Vi skal være så glade for den opbakning, vi får fra vores gæster og sponsorer, siger Søren Mortensen taknemmeligt - men understreger samtidig, at der i en branche som denne ikke er noget, der kommer af sig selv.

- Det kræver flid og hårdt arbejde.

Men med et så flot resultat er armene lige nu helt oppe over hovedet og der har de været et stykke tid, fortæller Søren Mortensen, der - lige som mange af de andre, der hvert eneste år lægger rigtig mange arbejdstimer i at planlægge - netop jagter glæden ved at have skabt et godt resultat og gjort en forskel. Og det er de 386.000 kroner bestemt et eksempel på.

Hver forening får lige i omegnen af 77.000 kroner. Det er resultater som disse, der er med til at sikre, at ildsjælene bag VesterhavsRock også stiller op igen år efter år.

Allerede nu er planlægningen af 2019 i fuld gang, fortæller Søren Mortensen, der inden for de næste par uger forventer at kunne løfte sløret for de første navne til VesterhavsRock 2019. Festivalen har allerede udbudt de første 300 billetter til spotpris og de blev revet væk på rekordtid, fortæller Søren Mortensen, der med det fine resultat for 2018 for alvor har fået blod på tanden til at skabe et brag af en festivaldag i 2019.

Billetslaget til VesterhavsRock 2019 åbner officielt den første weekend i december.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...