Søndag 3. februar viser Fjerritslev kino den formidable opera Carmen.

Operaen blev påbegyndt i 1873, og den blev opført for første gang i 1875 i Paris. Teksten er skrevet ud fra novellen Carmen af forfatteren Prosper Mérimée, som gav liv til den udødelige fortælling.

Filmeforestillingen bringer tilskuerne til Spanien i byen Sevilla, hvor der på torvet ligger en cigaretfabrik. Her arbejder mange af byens piger, og blandt dem den smukke Carmen. På den anden side af torvet ligger kasernen, hvor soldaten Don Josè holder til. Don Josè bliver i løbet af operaen dybt betaget og forelsket i Carmen, selv om han hjemme i landsbyen har en kæreste - Michaela. Carmen er et hidsigt gemyt, og hun stikker på fabrikken en pige ned med en kniv. Hun bliver fængslet, og selvfølgelig bliver det Don Josè, der skal overvåge hende. Hun bruger alle kneb for at blødgøre ham, blandt andet i arien Habanera, og det ender med, at han slipper hende fri. Konsekvenserne heraf bliver, at han selv kommer i fængsel, fordi han ikke har passet sit arbejde ordentligt.

Atter fri besøger Carmen kroen, hvor hun danser og besnærer folk. Den berømte tyrefægter Escamillo kommer også til kroen. Han er en stolt og selvglad person, hvilket kommer til udtryk i Toreadorens sang, som han synger i kroen. Nu er det Carmen, der lader sig besnære, og hun forelsker sig i Escamillo.

Dermed er kimen lagt til et kærlighedsdrama, godt krydret med knive, tyvebander og fantastiske præstationer af sangerne, der bringer liv til en historie fyldt med ulykkelig kærlighed, svig og smerte - og død.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...