En af de store skikkelser i rækken af danske regenter er Christian IV, der var konge i hele 60 år og blandt andet har sat sit præg på Københavns bybillede med kendte bygninger som Rundetårn, Børsen og Rosenborg Slot.

Mindre kendt er hans flamboyante privatliv og stormfulde samliv med Kirsten Munk, som han efter deres skilsmisse holder sørger for at holde i husarrest. Hun har født ham 12 børn, men han anerkender ikke faderskabet til den sidste - han mener hun har haft en affære med en tysk adelsmand.

I den nye danske film ”Christian IV - den sidste rejse”, som vises fra på torsdag i Fjerritslev Kino, møder vi kongen i hans dødsår, 1648 hvor han haster mod København for at tilbringe sin sidste tid på Rosenborg Slot.

Han sender bud efter Kirsten Munk for at tvinge hende til at underskrive en række tilståelser, så Christian kan få oprejsning og sikre sit eftermæle.

Gensynet sætter ild i fortidens skænderier om jalousi og utroskab, og turen mod København bliver en rejse i mange års ægteskab på godt og ondt, fra det første møde og idyl til bitter strid og ulykkelig kærlighed.

Den fremragende skuespiller Baard Owe tolker rollen som den aldrende konge, og Karen Lise Mynster spiller Kirsten Munk.

Tirsdag og onsdag er der Lars von Trier-film i Kino, thrilleren ”The House That Jack Built”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...