DIF og DGI’s corona-hjælpepulje er nu åben for ansøgninger

KOMMUNEN: Mens aktiviteterne så småt begynder igen på landets tennisbaner og andre udendørs idrætsfaciliteter efter coronanedlukningen, så er de økonomiske tømmermænd for alvor sat ind i idrætsforeningerne.

Aflyste opvisninger og stævner, mistede kontingentindbetalinger og ingen muligheder for foreningsarbejde på aflyste festivaler og til byfester sætter dybe spor i foreningernes økonomier.

Derfor falder de 44 mio. kroner, som nu kan uddeles i DIF og DGI’s corona-hjælpepulje, på et tørt sted.

- Puljen er en rigtig vigtig og kærkommen hjælp. Vi kan allerede nu se, at det lokale idrætsforeningsliv er voldsomt udfordret økonomisk på grund af krisen. Derfor skal ingen forvente fuld kompensation, men vi arbejder på, at så mange som muligt imødekommes med en økonomisk håndsrækning. Men behovet er enormt, siger landsformand i DGI, Charlotte Bach Thomassen.

Hjælpepuljen kan ansøges af alle breddeidrætsforeninger, der er ramt økonomisk af COVID-19.

Det er ikke et krav, at ansøgende idrætsforeninger skal være medlem af DIF og/eller DGI.

Hjælpepuljen kan også ansøges af lokale foreninger inden for det selvorganiserede idrætsområde, udsatteidrætten og esport. Firmaidrætsforeninger henvises til den særskilte corona-hjælpepulje under Dansk Firmaidrætsforbund.

Hjælpepuljen er til gengæld ikke etableret til støtte for eliteidræt og idrætsforeninger, der søger dækning af udgifter til aflyste større arrangementer over 350 deltagere.

Disse foreninger henvises til lønkompensationsordningen og kompensationsordningen for arrangører af større arrangementer.

Pulje er åben for ansøgning frem til og med 15. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...