MOTION: Øland Skov Nytårstrail nåede et nyt højdepunkt, da masser af løbere fyldte Ølandskoven

ØLAND: Søndag var Ølandskoven fyldt med glade løbere, da Øland Skov Nytårstrail blev afholdt. Løbet var helt udsolgt, og derudover kom der flere håbefulde sjæle til arrangementet, som ikke havde nået at tilmelde sig i tide. Dermed ramte man mere end 300 løbere.

Sct. Georgs Gilderne stod sammen med KFUM-spejderne for at uddele suppe til løberne, mens skovejer Mette Glarborg havde lagt stier til ruterne. De lokale KFUM-spejdere lagde ligeledes lokaler til.

I år havde arrangørerne ROFL Run og DGI Nordjylland sat nye ruter op, som blev taget godt imod. Dermed var der unikke oplevelser til de længere distancer - frem for at gentage en kortere distance.

- Det gik rigtig godt. Løberne var rigtig glade for de nye ruter. Der var stor ros til at løbe både i bakker og på nogle flade stykker, siger medarrangør Karsten Sørensen fra ROFL Run.

Første år var der omkring 190 løbere, mens der andet år var omtrent 250. Dermed blev 2020 også højdepunktet for nytårstrail. Til næste år regner man også med at melde udsolgt.

- Det har været et stort arbejde at lave nye ruter, så dem genbruger vi i hvert fald til næste år. Det er et stort arbejde at lave dem, fordi vi fysisk skal ud og løbe ruterne op for at måle dem. Det kan ikke gøres hjemmefra, når det er i en skov og under trækronerne. Med al den ros, vi har fået, kan vi roligt genbruge dem, synes jeg, siger Karsten Sørensen.

Øland Skov Nytårstrail er en del af Nordjysk Trail Cup. 80 af løberne er en del af cuppen, hvor der i alt løbes syv steder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...