I bygningen, som før har huset Hanbo-Bladet og revision i Vestergade 1, er nu blevet samlingssted for nonprofitorganisationen Ballast.

Det er et gratis anonymt tilbud til børn og unge fra 5 til 25 år fra misbrugsramte familier. Her kan de få hjælp til igen at kunne mestre hverdagen og livet.

Projekt Ballast er kommet i stand via KFUM´s Sociale arbejde i Danmark og som har kontor i Strib ved Middelfart.

Der er bevilliget penge til dette projekt i fire år fra 2016. Nu bliver der igen søgt penge til de kommende år.

- Her i Jammerbugt kommune er der ca. 900 børn, som har forældre eller nærbeslægtede familiemedlemmer, som har et alkoholproblem eller har et forbrug af hårde stoffer, fortæller Trille Nikolajsen, som er udviklingskonsulent og projektleder for Ballast.

- Straks efter at telefonerne blev etableret her i Jammerbugt kommune til BALLAST var der 25 unge mennesker som søgte hjælp. Der er et helt utroligt stort behov her er for at hjælpe de unge mennesker, fortæller Trille Nikolajsen.

- Det er et meget tabubelagt emne, men det er meget vigtigt, at der bliver taget hånd om det og rådgivningen foregår i børnehøjde af vores dygtige behandlere, tilføjer hun.

Borgmester Mogens Christen Gade er glad for det nye tilbud.

- Ballast er et fremragende supplement til de kommunale tilbud, vi har, hvor vi blandt andet laver forebyggende indsatser for familier med misbrug eller andet, som kan påvirke familiens trivsel. For fakta er, at hvert 10. barn vokser op i familier med alkoholproblemer. Dem skal vi hjælpe til at acceptere og håndtere de følelser, reaktioner og ar på sjælen, de naturligt får ved at vokse op i familier med misbrugsproblemer. I det arbejde gør Ballast en stor indsats i vores kommune, siger Mogens Christen Gade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...