Når Stafet For Livet (SFL) løber af stablen, d. 31. august – 1. september på Dyrskuepladsen i Fjerritslev, vil et helt nyt koncept for SFL-forplejning se dagens lys. Konceptet, der betegnes ’Fjerritslev-modellen’, har fokus på bæredygtighed, økologi og nedbringelse af madspil samt - ikke mindst - 24 timers non-stop forplejning til stafettens deltagere og øvrige besøgende på pladsen

Det er én af områdets lokale ildsjæle, Michael Christophersen fra V. Thorup, der er idémanden bag det nye madkoncept, som han, i samarbejde med et stærkt team på ca. 25 frivillige, vil sætte i værk.

- Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at stafettens deltagere og de besøgende på pladsen kan købe et mad-armbånd til ca. 130 kr., som giver adgang til fuld forplejning under hele stafetten. Tanken er, at vi holder åbent i madteltet under hele stafetten med en alsidig menu, der kan variere fra time til time. Op til stafetten finder sted, vil vi skaffe en masse gode råvarer, som vi og dygtige gæstekokke vil omdanne til en masse lækre retter. Jeg tør godt garantere, at der ikke er nogen, der behøver at gå sultne i seng – og der vil naturligvis være noget for enhver smag, lover Michael Christophersen.

Flere fluer med ét smæk

Tanken er, at der skal indkøbes så få råvarer som muligt. Råvarerne skal i stedet tilvejebringes via donationer fra bl.a. fødevarevirksomheder og restaurationer samt gennem et tæt samarbejde med Nordjysk Fødevareoverskud, der hver uge indsamler i omegnen af fire tons overskudsmad fra grossister og datailforretninger. Man vil således kunne slå to fluer med ét smæk, da man bidrager til at nedbringe madspil samtidig med, at man får indsamlet de råvarer, madgruppen skal bruge til at lave mad til den lokale stafet og dermed indtjening til Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg vil drage nytte af såvel mit faglige som mit personlige netværk. Jeg har allerede nu fået ’ja’ fra 25 gode mennesker, som alle vil være en del af dette fantastiske foretagende. Vi vil i løbet af de kommende måneder knokle på for at sikre, at dette års stafetgæster vil blive trakteret efter alle kunstens regler, fortæller Michael.

Fra lokalt til landsdækkende?

Michael Christophersen har stået bag adskillige fundraising-arrangementer gennem de seneste 13 år, og det er ganske betydelige summer, han gennem årene har indsamlet til Børne- og Ungeafsnittet på Aalborg Universitetshospital, sårede hjemvendte soldater, Børn i Sorg, forskning i prostata- og testikelkræft, og sågar til opførelsen af en skole i Columbia.

- Så længe man har overskuddet til at kunne hjælpe, så skal man gøre det. I dag er det naboen, i morgen er det måske én selv, der har brug for hjælp. Jeg bliver simpelthen så rørt over alle de skæbner og er bare så dybt inderligt taknemmelig for, at det ikke er mig, der står i deres situation. Så selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe, hvor jeg kan, fastslår Michael Christophersen.

Han håber, at alle deltagerne på årets stafet samt de besøgende, der lægger vejen forbi Dyrskuepladsen, vil bakke op om det nye initiativ og købe et mad-armbånd.

- Som jeg ser det, vil det være en WinWin-situation for alle parter. Deltagere og gæster behøver ikke at spekulere i mad overhovedet i hele det døgn, stafetten står på, og samtidig støtter de den gode sag, da al indtjening går direkte til Kræftens Bekæmpelse. Samtidig er det mit håb, at vi her på Fjerritslev-stafetten kan vise hele Danmark, at det her koncept holder vand. At der er mange måder at gøre en forskel på. Drømmescenariet for mig er uden tvivl, at vi formår at inspirere de andre stafetter, så Fjerritslev-modellen med tiden kan blive bredt ud til endnu flere stafetter, slutter Michael Christophersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...