ANLÆG: Otte nye almene boliger bliver nu en realitet i Skovsgård

Otte nye almene lejeboliger er på vej i Skovsgård, og det vækker glæde i lokalområdet ifølge en pressemeddelelse fra Liv i vy og skole, Skovsgård.

- Jamen, det er da fantastisk, at vi er kommet i land med dette bosætningsprojekt, fortæller Jenny Hviid, tovholder på den lokale Liv i by og skole styregruppe.

De har sammen med boligselskabet Domea og Jammerbugt Kommune sikret etablering af otte nye almene familieboliger på Nordvangsvej i Skovsgård. Den lokale ildsjæl fortsætter begejstret

- Det viser jo, at det nytter noget at engagere sig i ens lokalsamfund. Det nytter noget at samarbejde og i fællesskab gå efter at realisere de tanker og idéer, der opstår lokalt.

Idéen om etablering af nye almene lejeboliger opstod på et lokalt udviklingsmøde tilbage i 2018 i forbindelse med at man diskuterede tanker om bosætning og andre tiltag, der skulle være med til at sikre liv i både by og skole i landsbyen også i fremtiden.

- Bosætning handler jo også om at skabe nogle rammer, der betyder at man kan blive boende i lokalsamfundet - selvom man har solgt sit hus og måske er kommet lidt op i alderen, udtaler Per Iversen, formand for Attrup Borgerforening og medlem af lokalområdets liv i by og skole styregruppe

Der opføres otte boliger i alt på Nordvangsvej. Halvdelen bliver fire-rums boliger på 97 kvadratmeter pr. stk og den anden halvdel bliver to-rums boliger på 70 kvadratmeter. Endvidere vil der blive overdækket terrasse, udhus og carport til hver bolig.

Byggestillen bliver i tråd med den eksisterende i området, således de nye boliger falder naturligt ind i området.

Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune og medlem af den lokale Liv i by og skole styregruppe udtaler:

- Dette boligbyggeri i Skovsgaard er jo et skoleeksempel på hvad en struktureret og vedholdende lokal indsats kan føre til. Liv i by og skole handler jo især om at gøre nogle lokale indsatser i et samarbejde med Jammerbugt Kommune for at sikre liv i by og skole – og der er overalt i Jammerbugt Kommune en pionerånd, når det gælder aktiviteter og aktivitetsniveau for at skabe både fysiske rammer for bosætning – som nu her i Skovsgaard - men også rammer for samvær og fællesskab i de enkelte lokalsamfund.

Mikki Frandsen, kundechef hos Domea glæder sig også over samarbejdet med Skovsgård og Jammerbugt Kommune.

- Det er simpelthen bare så fantastisk, at vi sammen med Jammerbugt Kommune og de lokale ildsjæle nu er kommet så langt med projektet. Der skal lyde en kæmpe tak til Kommunen og de lokale ildsjæle for at bakke projektet op.

Byggeriet forventes igangsat til september 2020 med indflytning cirka et år efter. Ifølge den lokale styregruppe har cirka 25-30 personer udtrykt interesse for de nye lejeboliger. Hvis man fortsat ønsker at flytte ind i en af de kommende boliger kan man blive skrevet op hos Domea, Servicecenter Bolig Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...