Teknik- og miljøudvalget har givet tilladelse til en 42 meter høj mast

GOTTRUP: Borgerne i Gøttrup og Ullerup-området får bedre mobildækning i fremtiden. Teknik- og miljøudvalget i Jammerbugt Kommune har nemlig givet TDC tilladelse til at opsætte en 42 meter høj mobilmast på Alvejen 362, der ligger tæt på Hovedvej 29.

- Selvfølgelig er det en service, at borgerne kan sende deres sms’er og mms’er, men det er også vigtigt, at den stadig mere udbredte brug af telemedicin understøttes, siger Jens Christian Golding (S), formand for teknik- og miljøudvalget.

Bruno Mortensen bor i Gøttrup, og han er begejstret for, at der nu kan sættes en mobilmast op.

- Det vil være en kæmpe gevinst for området, siger han.

Han oplever selv, at det kan være svært at finde forbindelse både ude og inde på hans matrikel.

- Min mobiltelefon virker bedst, når den ligger under sofabordet, og det er ikke skidesmart. Jeg er to meter høj, så det er svært at ligge sammenkrøllet der for at vente på, at nogen ringer, forklarer han med et smil.

- Hvis jeg kigger på bjælkerne, der markerer hvor god forbindelsen er, så har vi sjældent mere end en, og det er ikke nok til at snakke ordentlig, tilføjer han.

Derfor investerede Bruno Mortensen for ni måneder siden i en iPhone til både ham selv og hustruen, så han nu kan ringe via husets internetrouter.

- Den dårlige forbindelse var den primære årsag til de nye telefoner. Først købte jeg en til mig selv, og da jeg fandt ud af, hvor godt det virkede, købte jeg en til min kone. Samlet har det vel kostet os omkring 10.000 kroner bare for at kunne ringe ud, selvom der selvfølgelig er andre perspektiver i telefonen end det, siger han.

Inden udvalgets tilladelse træder endeligt i kraft, skal forslaget, herunder placeringen, i orientering i 14 dage hos naboer og myndigheder. Hvis der ikke kommer væsentlige bemærkninger, er sagen politisk færdigbehandlet.

Hvis andre teleselskaber ønsker det, har de også mulighed for at etablere sig i masten.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...