Der er primært tale om en webshop, men kødet kan også afhentes mod forudgående aftale

BONDERUP: En ny gårdbutik har ser dagens lys her til efterårsferien. Men det er ikke en gårdbutik i traditionel forstand, fremgår det af en pressemeddelelse, snarere en primært webbaseret gårdbutik. Treshøje Gårdbutik ligger fysisk på Lørstedvej 101 ved Bonderup og vil være en gårdbutik, hvor man altid kan handle online, men kun komme forbi efter forudgående aftale. Webben hedder: www.treshoejegaardbutik.dk

Butikken sælger sælger naturopdrættet kød fra racen Galloway og økologisk kød fra Limousine, der er dyrevelfærdsgodkendt. Kreaturerne plejer de store fredede naturarealer på ejendommen ved Holmsø Hede, hvor gårdbutikken hører til, naturarealer ved Fosdalen og de store naturarealer ved Vejlerne.

- Vi synes, det er blevet for svært for vores gæster og herboende at få adgang til de gode kødprodukter, som repræsenterer vores område, og det har vi sat os for at gøre noget ved. Derfor vil man fremover kunne købe det hos os, og så leverer vi det hjem på kundernes adresser eller til deres sommerhuse. Så i stedet for, at de kommer til os, kommer vi med varerne til dem. Vi øger tilgængeligheden og gør det nemt for forbrugeren, siger indehaver Anne Nøhr Ringgren, som driver 45 hektar skovbrug, eng og hede sammen med sin mand Kai Ringgren:

- Vi har med den ny webshop besluttet os for at highlighte den nordjyske smag og de gode lokale råvarer. Dyrene er glade, der er højt dyrevelfærd, og de rører sig meget, da de det meste af tiden opholder sig udendørs, og så er de primært græsfodret. De to ting i kombination afspejler sig i form af smagfulde kødvarer. Samtidig bliver der ikke gået på kompromis med tiden, som kødet skal hænge, inden det når ud til forbrugeren, for den rette tid på krogen giver mørt kød, og den positive smagsoplevelse vil vi gerne dele ud af, siger Anne Nøhr Ringgren.

Hun tilføjer, at når kødet benævnes naturkød, er det, fordi hun og hendes mand gerne vil understrege vigtigheden af både at passe på og pleje den natur, som vi alle er afhængige af og har stor glæde af:

- At spise kød kan godt i disse tider være en udskældt dyd, men vi synes det er lidt skævt. Hos os er kvæget ikke blot opdræt af kød til almindeligt forbrug. Dyrene har et dyreværdigt liv på hederne med masser af græs og vilde urter og blomster, og samtidig løser de faktisk en meget vigtig opgave, i og med de er naturplejere på de store fredede naturarealer, som de afgræsser. De holder naturen smuk og tilgængelig til glæde for alle, for var de her ikke, ville det hele gro til og være ufremkommeligt, forklarer Anne Nøhr Ringgren.

Samtidig sælges der kun danske kvægprodukter i shoppen. Der bliver f.eks. ikke importeret kødvarer eller foder fra fjerne himmelstrøg med stor CO2-belastning til følge, men kun dansk, lokalt producerede produkter med den funktion, at de hjælper naturen og sikrer en sund biodiversitet.

Gårdbutikken starter med salg af kødprodukter, men vil snart også udvide med surdejsbageri og øvrigt tilbehør.

I åbningsugen, som er i efterårsferien, bringes der som åbningstilbud gratis varer ud til alle adresser på udvalgte ugedage i bestemte postnumre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...