BYLIV: Vores Café er navnet på nyskabelsen, der åbner senest 1. oktober, også for større selskaber

FJERRITSLEV: Efter at der har været herretøjsforretning på adressen siden 1915 – ja, faktisk endnu længere tilbage – bliver Klærmann-lokalerne i Vestergade 10 nu omdannet til Vores Café.

Bag initiativet står Ibrahim Demirhan, som i forvejen driver pizzeria La Viva i Østergade 25. Ibrahim forventer, at den nye café bliver klar til åbning omkring 20. september eller senest 1. oktober.

− Vi gør meget ud af indretningen. Der er lang leveringstid på møbler, og desuden skal der laves mange nye installationer, før vi kan åbne, fortæller han.

Det er en længe næret drøm, som nu går i opfyldelse for Ibrahim, der overtog pizzeriaet i Østergade i begyndelsen af 2017. Ibrahim har tumlet med planer om at indrette café på førstesalen, men på grund af usikkerhed om ejendommens fremtid i forbindelse med forskellige byggeplaner i kvarteret har han nu valgt at placere den planlagte café i modsatte ende af hovedstrøget.

− Det bliver en rigtig god placering. Der færdes mange mennesker i Vestergade, og der er masser af parkeringspladser på den anden side af gaden, fastslår han.

Vores Café får plads til mellem 110 og 120 spisende gæster, hvorfor det også er Ibrahims plan at åbne for større selskaber i forbindelse med reception, fødselsdag, konfirmation eller lignende.

Udendørs bliver der i første omgang plads til, at 12-15 personer kan spise og nyde bylivet ud mod Vestergade, og til sommer næste år er der en større terrasse som et gårdhavemiljø langs Brøndumvej på tegnebrættet.

Ibrahim har ansat Ehliman Jakub som køkkenchef i Vores Café, og herudover bliver der en række arbejdspladser for unge mennesker i lokalområdet med servering og betjening.

− Vi vil tilbyde en buffet med varme og kolde retter mellem klokken 12 og 14, og til aften har vi en speciel burger og steak på menukortet. Ellers har vi også servering a la carte.

− Hertil kommer seks-syv forskellige øltyper, vin og cocktail, og vi har selvfølgelig alt i kaffe, cappuccino og lignende.

Ibrahim og Ehliman tilføjer, at de har flere overraskelser, som de ikke kan løfte sløret for endnu. Pizzeria La Viva fortsætter uændret, og der bliver således ikke servering af pizza i Vores Café.

Ibrahim er født i Tyrkiet og kom til Danmark for ni år siden. Allerede efter fire år blev han selvstændig med restaurant i Aars, og nu har han gennem to et halvt år i Fjerritslev fået rigtig godt fodfæste i byen. Til daglig bor han i Aalborg.

Ibrahims dansklærer på sprogskolen i Farsø var i øvrigt brasilianske Dulce Santos, som netop har åbnet 3D Kunst skråt over for pizzeriaet i Østergade sammen med sine to søstre.

Dulce er meget initiativrig, så til Rock Night i Fjerritslev for nylig gik hun sammen med Ibrahim om at arrangere sambaopvisning foran de to nabobutikker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...