INDVIELSE: Thorup Strand Beboerforening har indgået et nyt partnerskab med Naturstyrelsen om driften af skovlegepladsen og etablering af en MTB-bane for børn

THORUP STRAND: Der bliver fest i fiskerlejet, når Thorup Strand Beboerforening holder indvielse af en stor, flot bålhytte på skovlegepladsen lørdag 21. september.

Det sker med servering af grillgris og tilbehør for hele familien fra klokken 12, og eftermiddagen byder på cykelløb for børn med to forskellige distancer rundt i skovområdet. Der er medaljer, diplomer og is til alle deltagende børn, og dagen slutter med kaffe og kage. Else Thorhauge fra Strandkiosken i Thorup Strand stiller med mandskab til grillarrangementet.

Etableringen af bålhytten er et led i et nyt partnerskab mellem beboerforeningen og Naturstyrelsen, som har stået for driften af skovlegepladsen indtil nu.

Richard Kristensen, der også var blandt initiativtagerne, da skovlegepladsen så dagens lys i 1997, har stået i spidsen for projektet − herunder at få rejst midler til den nye bålhytte.

− Vi har et budget på knap 190.000 kroner, som er dækket ind via støtte fra Grøn Ordning, de kommunale landdistriktsmidler, fiskeriforeningen og strandfesten i Thorup Strand, Klim Sparekasse, Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel, fortæller Richard Kristensen.

Grøn Ordning administreres af Energinet, og støtten udbetales efter indstilling fra kommunalbestyrelsen. Desuden har de lokale firmaer Thorupstrand Tømreren og North Sea Fishing betalt for de fliser, som i ugen op til indvielsen bliver lagt som bund i bålhytten.

Med i budgettet er indkøb af svære bøgeplanker fra Han Herred Havbådes bådebyggeri i Slettestrand. De skal bruges til borde foran bænkene hele vejen rundt i bålhytten, og bordplankerne placeres på solide egestolper, som Naturstyrelsen sørger for, oplyser Richard Kristensen. Naturstyrelsen opstiller også en stor grill samt to borde- og bænkesæt.

Til at stå for opførelsen af bålhytten faldt valget på firmaet Shelterbyg.dk, som klarede opgaven på under fire arbejdsdage. Hytten er opført i en kvalitet, der kan måle sig med Aage V. Jensens gedigne fugetårne på Vejlerne, konstaterer Richard Kristensen.

I det nye partnerskab med Naturstyrelsen er det netop blevet aftalt, at der i området nord og vest for skovlegepladsen skal anlægges en ca. 500 meter lang mountainbikebane for børn, hvilket glæder både beboerforeningen og Richard Kristensen som idémand.

Richard Kristensen tilføjer, at der også er et par andre ting på ønskesedlen, hvad angår skovlegepladsen:

− Vi kunne godt tænke os, at der blev bygget et ekstra shelter, da der ofte kommer flere familier, der ønsker at overnatte sammen på pladsen. Desuden er der en del af legeredskaberne, der er ved at trænge til at blive fornyet eller udskiftet.

I de godt 20 år, som skovlegepladsen har eksisteret, har Naturstyrelsen løbende forsynet pladsen med nye aktivitetsmuligheder, blandt andet et stort vikingeskib til at klatre rundt i.

Richard Kristensen, der i flere år har været involveret i den traditionsrige strandfest på landingspladsen i Thorup Strand, ser for sig, at skovlegepladsen med den ny bålhytte vil blive brugt endnu mere end hidtil, både af turister og lokale.

− Måske kan vi holde en ministrandfest her? overvejer han.

Han bebuder desuden, at der vil blive indført et bookingsystem, så familier på udflugt kan reservere bålhytten til fælles hygge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...