Jammerbugt Kommune har godkendt en ny aftale for lærere og børnehaveklasseledere - Lærerkreds er tilfreds

JAMMERBUGT: En arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere er blevet godkendt af børne- og familieudvalget i Jammerbugt Kommune mandag. Aftalen er gældende fra det kommende skoleår.

Det oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

- I forbindelse med budgetforliget for 2019 besluttede Kommunalbestyrelsen at styrke folkeskolen i Jammerbugt Kommune i de kommende år. To ting blev udpeget som afgørende for at nå målet: En ny skolepolitik og en arbejdstidsaftale for lærerne og børnehaveklasselederne, skriver de.

Mod, tillid og fællesskabet har været de grundlæggende værdier for forhandlingen af den nye arbejdstidsaftale. Frem mod arbejdstidsaftalen har der været fokus på at skabe mere fleksibilitet og et værn omkring medarbejdernes forberedelsestid.

- Målet har været at udarbejde en skolepolitik og forhandle en arbejdstidsaftale, der sikrer en fælles retning, ramme og et værdisæt for udviklingen af vores fælles skolevæsen. Dette samtidig med, at der fortsat er plads og rum til lokale udviklingsstrategier og samarbejdskulturen på den enkelte folkeskole. Plads til forskellighed er forudsætningen for, at alle kan se sig selv i både skolepolitikken og i arbejdstidsaftalen, og det synes jeg, vi er lykkes rigtig godt med, oplyser Ulla Flintholm, formand for børne- og familieudvalget, i pressemeddelelsen.

Aftalen sikrer den enkelte lærer og børnehaveklasseleder minimum 375 timer årligt til forberedelse og efterbehandling af undervisningen, det kan enten være til individuel forberedelse eller sammen med kollegaerne. Netop sikring af forberedelsestiden har været et vigtigt mål for Midtvendsyssel Lærerkreds.

- Udviklingen de seneste år har været, at lærerne arbejder mere og mere sammen i teams. Det kan de fortsat, men med den her aftale har vi sikret, at den enkelte også har tid til individuel forberedelse. Forberedelsestiden er alt for ofte den tid, der er tilbage, når alle andre opgaver er løst, og det påvirker lærernes mulighed for at levere den bedst mulige kvalitet i undervisningen, mener Kirsten Tranekær, formand for Midtvendsyssel Lærerkreds.

Med aftalen har parterne sikret, at der gennemsnitligt er minimum 8,5 time om ugen til forberedelse. Kommer der nye opgaver til i løbet af skoleåret, skal læreren sammen med sin leder vurdere, hvordan de finder tiden til at løse dem, men den kan ikke tages af forberedelsestiden.

Kommunalbestyrelsen præsenteres for den samlede arbejdstidsaftale af kredsformand Kirsten Tranekær og konstitueret skole- og dagtilbudschef, Helle Nørgaard Pedersen på et temamøde 25. maj.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...